Haberler

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek'ten Kurbanı Bayramı Kutlama Mesajı

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Kurban Bayramı münasebetiyle Kutlama Mesajı yayınladı.

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Kurban Bayramı münasebetiyle Kutlama Mesajı yayınladı.

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle tüm vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutladı.

Milletvekili Özbek, bayramların toplum içindeki önemini hatırlatarak, bayramların birlik, beraberlik ve hoşgörünün pekiştirilmesi için bir vesile olduğunu belirtti.

Milletvekili Özbek, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

" Kurban Bayramı; Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir. Bayramlar; toplumların fertlerinin birbirlerine sevgi ve saygı ile yaklaşma, yardımlaşma, birbirlerinin gönlünü alma, mutluluk ve sevgiyi dolu dolu yaşama günleridir.

Bayramlar, Toplum olarak büyük önem verdiğimiz, birlik ve beraberliğin pekiştiği, kardeşlik, dostluk, yardımlaşma ve dayanışma duygularının doruğa ulaştığı önemli günlerdir. Geçmişten bugüne kazandırılan en büyük zenginlik ve manevi derinlik olan toplumsal birlikteliği sağlayan bayramların manevi atmosferini ve değerlerini dinimizin ve milli kültürümüzün gereği olarak gelecek nesillere aktarmaya devam etmeliyiz. Bayramları birer tatil vesilesi olarak değil amacının gerektirdiği şekilde kutlamalıyız.

Bayramlarımız Müslümanların kardeşliğin, saygı ve sevginin yaşandığı, insanlar arasında kaynaşmanın, yardımlaşmanın ilerlediği, sosyal dayanışma ve barış şuurunun fertlere kuvvetle hakim olduğu günlerdir. İnsanları bir araya getiren, mutlu olmalarına, kaynaşmalarına, konuşur halde olmalarına, zemin hazırlayan bayramların dışında bir zaman dilimi yoktur. Bunun değerini idrak ederek hakkını vermeliyiz.

Bu vesileyle Kurban Bayramı'nın da ifade ettiğimiz güzellikleri, mutlulukları, küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günleri şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa getirmesini yürekten diliyor, Türk-İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutluyorum." - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Bünyamin Özbek Bayburt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title