Haberler

Başkan Karaosmanoğlu Açıklaması

Pakmaya üretim tesislerini ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sanayicilerin çevreye duyarlı olduğunu ancak bunun artması gerektiğini belirtti.

Pakmaya üretim tesislerini ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sanayicilerin çevreye duyarlı olduğunu ancak bunun artması gerektiğini belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Pakmaya çalışanlarıyla bir araya geldi. Pakmaya Fabrika Müdürü Yalçın Özel ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Başkan Karaosmanoğlu'na Başkan Vekili Zekeriya Özak ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm de eşlik etti. Çevreye çok duyarlı olduklarını vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, "Sanayicilerimiz de bu konu da çok duyarlı ancak daha fazla önem vermeliyiz ve kentimizi hep birlikte daha yaşanabilir bir yer haline getirmeliyiz" dedi.

Çevreye çok büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, "Ne çevreyi sanayiye ne de sanayiyi çevreye kurban veririz. Sanayicimizle birlikte kentimizi daha yaşabilir bir yer haline getirebilmek için çalışıyoruz. Sanayicilerimiz bu konuya çok önem veriyor. Ancak bu duyarlılığın daha fazla olması gerekiyor. İnanıyorum ki sanayicilerimiz bu beklentileri karşılayacaklardır" şeklinde konuştu.

2004 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve geldiğinde iki önemli kuralı uygulamaya koyduklarını belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Dedik ki, işçilerimizin haklarına hukuklarına dikkat edecek, hiçbir arkadaşımızı mağdur etmemek için bütün gücümüzü ortaya koyacak ve hesaplarımızı ona göre yapacağız. Bir diğer hedef olarak da, çevreye duyarlı bir belediyecilik anlayışını ön plana almaya ant içeceğiz dedik. Bu amaçlarla çıktığımız yolda büyük mesafeler kat ettik" diye konuştu.

Kocaeli'nin her yönüyle Türkiye'ye örnek bir belediye haline geldiğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, "Sayın Başbakanımız tarafından model olarak gösterildik. İnşa ettiğimiz dev arıtma tesisleriyle İzmit Körfezi'ni adeta bir kent akvaryumuna dönüştürdük. 6 milyon ağaç diktik. Havadan deniz uçağımızla yaptığımız denetimlerle Körfezimize sintine boşaltan gemilere göz açtırmadık. ve bunların hepsi, siz değerli kardeşlerimizin bize verdiği desteklerle oldu. İnşallah bu güvene ve desteğe layık olarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz" diyerek sözlerini tamamladı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Karaosmanoğlu Yalçın Özel Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title