Haberler

Başkan Fadıloğlu'ndan Öğrencilere Altın Öğütler

Güncelleme:

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin düzenlediği "Kariyer Günleri" programına katıldı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen "Kariyer Günleri" programına katıldı. Başkan Fadıloğlu, öğrencilere gelecekleriyle ilgili altın öğütlerde bulundu.

Zaim Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen "Kariyer Günleri" programına Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, okul müdürü Mustafa Sertkaya, okul aile birliği, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programa konuşmacı olarak katılan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, söyleşi yaparak hayat tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı.

İÇİNİZDEKİ FARKLILIKLARI ORTAYA KOYUP, KENDİNİZİ GELİŞTİRMENİZ GEREKİYOR

Öğrencilere kendi hayatından kesitler anlatarak öğüt veren Başkan Fadıloğlu yaptığı konuşmasında; "Daima kendimden büyük insanlarla oturup sohbet etmeye, onlardan hayat tecrübesi öğrenmeye çalıştım. Ağırlıklı olarak ailem karnemdeki ders notlarımdan ziyade, kişisel bilgilerimi kontrol ederlerdi. Bende mümkün olduğunca çocuklarımın karnesinin sağ tarafında bulunan kişisel bilgilerini kontrol ederim. Çünkü çocukların, arkadaşlarına, öğretmenlerine, çevresine ne kadar saygılı ve sevgili olursa, bu davranışlarının getirisi derslerine de yansıyor olacak. Hepimizin kendine göre bir matematik zekası var. Herkes matematikte, coğrafyadan 10 alamaz. Çünkü ilgi duyduğu noktalar farklı olabilir. Ama esas olan ileriye dönük olarak kendi içinizdeki farklılıkları da ortaya koyup, kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Bu toplumun her noktasında ve kesiminde ihtiyaç var. Doktora da ihtiyaç var, mühendise de. Ama tekstil atölyesinde bir meslek yüksekokulunu bitirmiş, kimya mühendisliğinden mezun olmuş boya atölyesinde çalışan birisine de ihtiyaç var" dedi.

Başkan Fadıloğlu konuşmasının geri kalan bölümünde öğrencilere gelecekteki kariyerleri ile ilgili öğütlerde bulundu. Program sonunda, öğrenciler Başkan Rıdvan Fadıloğlu'na çiçek takdim etti. Başkan Fadıloğlu daha sonra öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sabahattin Zaim Şehitkamil Yerel Haberler

title