Haberler

Bartın Tso Başkanı Çakır: "Odamız Sayısal Takograf Hizmeti Veren Sayılı Odalar Arasında"

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, “Bartın TSO sayısal takograf hizmeti veren sayılı odalar arasındadır” dedi.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, "Bartın TSO sayısal takograf hizmeti veren sayılı odalar arasındadır" dedi.

Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır yaptığı açıklamada, " Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde, AB'nin ilgili mevzuatı uyarınca karayolu taşımacılığında yeni araçlarda sayısal takograf kullanılması zorunlu hale gelmiştir. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'nın üye odaklı çalışma prensibi gereğince bu hizmeti taşımacılık sektöründeki üyelerin başka illere giderek zaman ve iş kaybını önlemek amacıyla TOBB'den oda bünyesinde verilmesi konusunda girişimlerde bulunarak odamız bünyesinde sayısal takograf kartı hizmetine başlanılmıştır. Sivil toplum kuruluşlarından, meslek odalarından ve üyelerimizden gelen taleplere kayıtsız kalmayarak ilgili odalardan gelen talep doğrultusunda sayısal takograf kartı hizmetini Bartın'a kazandırmış bulunmaktayız. Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (BM-AEK) Uluslararası Karayolu Taşımacılığı yapan araç mürettebatının çalışmasıyla ilgili Avrupa anlaşmasının (AETR) 13. maddesi uyarınca, 2013 yılı sonuna kadar yalnızca uluslararası yük ve yolcu taşımacılığı yapan firmaların alması zorunluyken 2014 yılı itibariyle yurtiçinde yük taşımaya mahsus ticari olarak tescil edilmiş, azami yüklü ağırlı 3 bin 500 ve üzeri araçlar ile yolcu nakli yapan sürücü dahil dokuz ve daha fazla taşıma kapasitesi olan araç sürücüleri için sayısal takograf kartı zorunlu hale getirilmiştir. Bu hizmet çerçevesinde, taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren oda üyelerinin takograf kartlarına ilişkin başvuruların alınması, değerlendirilmesi, kartların sertifikalandırılması, kartların kişiselleştirilmesi ve sahiplerine dağıtılması süreçlerindeki iş ve işlemler gerçekleştirilebilecektir" dedi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Cihat Çakır Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title