Haberler

Banvit'in Çiftliğinden Kötü Kokuların Yayıldığı İddiası

Banvit A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, kötü kokuların yayıldığı iddia edilen Külefli çiftliğinde bazı değişikliklere gidileceğini söyledi.

Banvit A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, kötü kokuların yayıldığı iddia edilen Külefli çiftliğinde bazı değişikliklere gidileceğini söyledi.

Görener, şirket binasında düzenlediği basın toplantısında, 2013 tahmini bütçesini henüz belirlemediklerini ancak önümüzdeki yıl da yatırımlarının süreceğini bildirdi.

Yılda ortalama 60 milyon liralık yatırım yaptıklarını dile getiren Görener,

"Bu parayı, çeşitli yatırımlarımıza harcıyoruz. Bu arada Elazığ'da bir işletmeyi devreye aldık. Buradaki bir kuluçkahane ve bir kesimhaneyi yeniden düzenledik yeni bir yem fabrikası yaptık. Bu işletmemiz, 25 milyon liraya mal oldu" dedi.

Son zamanlarda, Külefli köyü sınırları içinde yer alan besi çiftliğinden kaynaklanan kokunun, Paşabayır Mahallesi sakinlerini rahatsız ettiği iddiasıyla ilgili bazı haberlerin yapıldığını anımsatan Görener, şöyle konuştu:

"Paşabayır Mahallesi'ne Bandırma çöplüğü 4,1 kilometre, Edincik tavuk kümesleri 7,3 kilometre, Külefli'deki besi çiftliğimiz ise 7,4 kilometredir. Bu çiftliğimizi 2006 yılında doldurmaya başladık. 2009 yılına geldiğimizde, çiftlikteki hayvan sayımız neredeyse şimdiki kadardı. Ancak kokuyla ilgili iddialar son zamanlarda, özellikle ithalatın serbest bırakılmasından sonra, 2011 yılında başladı. Limana gelen sığır gemilerini, gümrük alanında bekletilen büyükbaş kamyonları da göz ardı edemeyiz. 80 kişinin çalışmakta olduğu besi çiftliğimiz, Bandırma'nın tam güneyinde yer almaktadır. Bandırma'da rüzgar, nadir de olsa bazen lodos, kıble ve keşişleme olmak üzere güneyden esmektedir. Yine doğrudur, her koku gibi besi çiftliklerinin kokusu da rüzgarla kısmen taşınabilir."

Banvit'in olumlu yanlarından birinin de çevresine duyarlılığı olduğunu vurgulayan Görener, "Bizim derdimiz bir şekilde taşlanmamak. Taşlansak da doğru olarak taşlanmak istiyoruz. Biz de elimizden geldiği kadar işimizi gücümüzü Bandırma için ayarlamış durumdayız" ifadesini kullandı.

Her ne kadar ciddi maliyet artışı yaşayacak olsak da Külefli çiftliğinde bazı değişikliklere gideceklerini anlatan Görener, şunları kaydetti:

"Külefli çiftliğindeki büyükbaş hayvan sayımızı 19 bin 200'den, 12 bin 600'e düşürerek, mevcudun üçte ikisi oranında çalıştıracağız. Bu da 24 bin adet kurulu kapasitenin yüzde 52'sine denk gelmektedir. Yaptığımız gübre stoklama işlemi, ortadan kaldırılacak. Öncelikle dışkıyı ve kokuyu azaltmak için yurt dışından uzmanlarla yeni yem rasyonları üzerinde çalışılacak. Kokuyu azaltmak için organik spreyler kullanılacak. Gübre, kapalı bir ortama alınarak, kokuyu azaltacak biyogaz üretim projesi devreye alınacak."

Görener, Külefli çiftliğindeki 4 bin büyükbaş hayvanın, Torbalı'da aldıkları çiftliğe iki hafta içinde taşınacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Ahmet Pesen

Yayıncı: Zafer Akpınar - BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Ömer Görener Bandırma Elazığ Banvit Yerel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Bakmadan Geçme

Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title