Haberler

Balkan Göçmenleri Derneği Balçova'da Şube Açtı

Balkanlardan Türkiye'ye Göç Eden Soydaşları Bir Araya Getirmek, Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Sorunlarına Çözüm Bulmak Amacıyla Kurulan İzmir Balkan Göçmenleri Derneği'nin Balçova Şubesi Açıldı.

Balkanlardan Türkiye'ye göç eden soydaşları bir araya getirmek, ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarına çözüm bulmak amacıyla kurulan İzmir Balkan Göçmenleri Derneği'nin Balçova Şubesi açıldı.

İzmir Balkan Göçmenleri Derneği'nin yedinci şubesi olan Balçova Şubesi'nin açılış törenine İzmir Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Balçova Kaymakamı Ünal Erdoğan, CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, İlçe Başkanı Salih Küçükbayrak, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Görece Belediye Başkanı Nemci Mutlu, Dernek Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Balçova'da yaşayan balkan göçmenleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan açılış töreninin açılış konuşmasını yapan Balçova Şube Başkanı Nemciye Elgün "Balkan göçmenlerinin kültür mirasını, örf ve adetlerini yaşatmak, ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarına çözüm bulmak amacıyla açılan derneğimizin kapıları herkese açıktır" diye konuştu. Çok sayıda Balkan göçmeninin yaşadığı Balçova'da derneğin şube açmasından duyduğu mutluluğu ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da toplumun örgütlü olmasının demokrasinin birincil koşulu olduğunu, örgütlü toplumun hakkını daha iyi savunacağını ifade etti. Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Şube Başkanı Nemciye Elgün birlikte dernek binasının açılış kurdelesini kesti.

(EY) 27.06.2008 11:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title