Haberler

Balıkesir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanlık Seçimleri Yapıldı

Balıkesir Kent Konseyi Gençlik Meclisi ilk olağan genel kurulu yapıldı.

Balıkesir Kent Konseyi Gençlik Meclisi ilk olağan genel kurulu yapıldı. Genel kurulda meclis başkanı seçimi yapıldı. Gizli oy ile yapılan 3 adaylı seçimlerde sandıktan başkan olarak Can Ateş çıktı.

CAN'LAR YARIŞTI

Balıkesir Belediyesi Salih Tozan Toplantı ve Gösteri Merkezi'nde yapılan genel kurulun en önemli gündem maddesi Gençlik Meclisi Başkanlık seçimi oldu. Yaklaşık 4 aydır süren oluşumunu tamamlayan Gençlik Meclisinde 290 üye bulunuyor. 122 genel kurul üyesinden 87'nin katıldığı genel kurul toplantısında yapılan seçimlerde adaylardan Can Ateş ve listesi 55 oy alırken, Semih Can Demirtaş ve listesi ise 30 oy aldı. Üçüncü aday Erol Kurmuş ise seçimden önce adaylıktan çekildi. 2 üyenin oyu boş çıktı. Böylece Can Ateş, Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin ilk başkanı oldu. Ateş, bu göreviyle Kent Konseyi Yürütme Kurulu'nun da doğal üyesi oldu. Genel kurul toplantısına Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özenç, Genel Sekreter Seda Kaplan ve Gençlik Meclisi üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Kurulun divan başkanlığına önerge ile Yusuf Özenç, katip üyeliklere Cenk Süslü ve Ahmet Acaroğlu seçildi. Başkan Özenç'in kısa açış konuşmasının ardından Gençlik Meclisi Başkanlığı ve Yürütme Kurulu Üyelikleri seçimi yapıldı. Can Ateş, Semih Can Demirtaş ve Ersoy Kurmuş'un adaylıklarını açıkladığı seçim öncesinde, adaylar kürsüye gelerek, seçilmeleri halinde ortaya koyacakları yönetim anlayışını dile getirdi. 10'ar dakikalık konuşma süreleri sonunda, adaylardan Ersoy Kurmuş, Can Ateş'in büyük bir birikim ve deneyime sahip olduğunu gördüğünü, kendisinin seçilmesi halinde Meclisin önemli bir ilerleme kaydedeceğine inandığını söyledi ve adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Gençlik Meclisi'nin Yönetim Kurulu şu üyelerden oluştu;

"Suzan Yılmaz (TMMOB Balıkesir şubesi temsilcisi), Özgecan Elman (Güzel Sanatlar Fakültesi Temsilcisi), Erdun Mutlu (Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Temsilcisi), Gökhan Solak (BAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Temsilcisi), Çisem Açıkgüneş (ÇYDD temsilcisi), Cenk Süslü (BAÜ Meslek Yüksekokulu temsilcisi).

Seçimin ardından Divan Başkanı Yusuf Özenç, Yürütme Kurulu üyeleri ile birlikte her iki adayı da sahneye çağırarak, kendilerinden Balıkesir için tek vücut olarak çalışacaklarına dair söz aldı. Daha sonra çalışma gruplarının oluşturulmasına geçildi. Üyeler tarafından çeşitli konularda 10'un üzerinde çalışma grubu oluşturularak bu gruplarda çalışmak isteyenlerin Kent Konseyi Genel Sekreterliği ile temasa geçmeleri gerektiği vurgulandı. Gündemin son maddesi olan dilek ve temenniler bölümünde salondaki üyeler çeşitli konularda görüşlerini sundu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Belediyesi Salih Tozan Can Ateş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title