Haberler

Balıkesir'den Kısa Kısa

Bandırma'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı coşkuyla kutlandı

Bandırma'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı coşkuyla kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, "Vatan topraklarını kanlarıyla sulayan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve kahraman şehitleri saygı, minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Kurtuluş günü dolayısıyla, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kutlama mesajı gönderdi.

Etkinlikler kapsamında şehitler için Haydarçavuş Camisi'nde mevlit okutuldu, pilav ve ayran ikram edildi.

-Şehit Hüseyin Apaydın Parkı açıldı-

Bigadiç Belediyesi tarafından Şehit Bakım Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın adı verilen park törenle açıldı.

Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, törende yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar ilçemizin çeşitli noktalarında hizmet sunduk, sunmaya da devam ediyoruz. Bunların içinde belki de en anlamlısı, şehidimiz Hüseyin Apaydın'ın ismini yaşatmak için park haline getirdiğimiz burasıdır. Ruhu şad olsun" dedi.

Şehit  Apaydın'ın eşi Nalan Apaydın da  "Şehidimizin adıyla bugün bir araya geldik, aile olarak biz bu parka şehidimizin adının verilmesinden son derece mutlu olduk. Bigadiç Belediye Başkanımız Mustafa Göksel'e şehidimizin adını ölümsüzleştirdiği için teşekkür ediyorum. Biz mutlu olduk, rabbim de sizleri mutlu etsin" ifadesinin kullandı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi, Bigadiç Kaymakamı Barış Aktan, Belediye Başkanı Mustafa Göksel, Şehit Çavuş Hüseyin Apaydın'ın annesi Hatice Apaydın, eşi Nalan Apaydın ve kızı Sudem Apaydın tarafından kesildi.

Daha sonra Mevlid-i Şerif okutularak katılımcılara pilav ayran ikramında bulunuldu.

-Valilik engellilere tekne turu düzenledi-

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesirli 45 engelliye tekne turu düzenledi.

Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslu, daha önce bir engeli vatandaşın Vali Turhan'dan bu yönde bir istekte bulunduğunu, bunun üzerine 45 engelliye tekne turu düzenlendiğini belirtti.

Engellilerin doyasıya eğlendiği tekne gezisinde açıklama yapan Uslu, "Bizim amacımız hayatını güçlükle idame ettiren engellilerimizin erişilebilirliğini artırmak, imkanlar çerçevesinde ihtiyaçlarını karşılamak, sıkıntılarını gidermek, yüzlerinde bir tebessüm oluşturmaktır. Balıkesir'imize geldiği günden bugüne engellilerin her türlü sorunlarıyla ilgilenen ve desteğini her zaman hissettiğimiz sayın Valimize çok teşekkür ediyorum" dedi. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Göksel Balıkesir Bandırma Bigadiç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
title