Haberler

Bu kaz başka kaz! Ezan sesini duyunca caminin önüne koşuyor

Güncelleme:

Balıkesir'de tüm vakit ezanlarının okunmasını duyması ile birlikte caminin önüne koşan kazı görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Balıkesir'in Manyas ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi'nde Şerif Öztürk'e ait kaz gün içerisinde vakit ezanlarını duyduğu anda camiye gidiyor ve ezan bitene kadar cami duvarının önünde bekliyor. Ezan bitimi sonrası ise ses çıkararak caminin yanından ayrılıp, yine arkadaşlarının yanına gidiyor.

VATANDAŞLAR ŞAŞKIN

15-20 gün önce mahalle halkı tarafından fark edilen durum karşısında vatandaşlar şaşkına döndü ve kazı izlemeye başladı. Kazın, tüm vakit ezanlarının okunmasını duyması ile birlikte yem yerken bile olsa sürünün içinden ayrılıp ses çıkararak camiye doğru gittiği, sadece akşam ezanları kısa sürede okunduğu için yetişemediği ve yarı yolda kaldığı mahalle halkı tarafından belirtiliyor. Kazın sahibi Şerif Öztürk, "Kendi kendine her ezanda gidiyor, neden gidiyor bilmiyoruz tabi. İçlerinden ayrılıp ezan okunduğunda gidiyor" dedi.

Bu kaz başka kaz! Ezan sesini duyunca caminin önüne koşuyor

YEM YESE DE BIRAKIP GİDİYOR

Yeniköy Mahalle Muhtarı Ceyhun Çakır ise, "Bu kaz bir hafta on gündür, vatandaşlarımız fark etmiş, ezan sesini duyduğunda yem de yese, yerinde de olsa caminin yanına gidiyor, ezan bittiğinde dönüp yine yerine geliyor" diye konuştu.

Bu kaz başka kaz! Ezan sesini duyunca caminin önüne koşuyor

MÜFTÜ, İSRA SURESİNDEN ÖRNEK VERDİ

Kazın bu hareketini değerlendiren Manyas Müftüsü Abdullah Bostan ise İsra suresinin 44. ayetini örnek göstererek, "Yedi gök ve yer, bunların içinde bulunanlar Allah'ı tespih ederler. Her şey O'nu hamd ile tespih eder, ancak siz onların tespihlerini anlamazsınız. O Halim'dir, hemen cezalandırmaz, mühlet verir. Çok bağışlayandır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Hayvanlar Yerel Haberler Yerel Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

JY:

SON YILARDA EZAN SESINI RAHATSIZ EDECEK DERECEDE FAZLA YUKSELTDILER. OZELLIKLE SABAH EZANI INSAN UYKUSUNDAN UYANDIRIP RAHATSIZ EDIYOR. 21. YUZYILDAYIZ TEKNOLOJI ILERLEDI NAMAZ KILMAK ISTEYEN AKILLI TELOFUNUNA EZAN SESLI ALARM YUKSELESIN KILSIN NAMAZINI. AMA BASKA INSANLARI RAHATSIZ ETMEYE HAKKINIZ YOK. BEBEGI VAR HASTASI VAR BENIM GIBI INANMAYANI VAR.

14
131
yanıtYanıtla
Bayram Uludag:

O halde cehennem nasıl dayanacaksın?

yanıt10
yanıt3
Bayram Uludag:

Peki cehenneme nasıl dayanacaksın?

yanıt15
yanıt3
brc nakış:

SENİN GİBİ İNANMAYAN BİR ÇOK ÜLKE VAR ORALARA GİDEBİLİRSİNİZ MESELA ORALAR YAŞAM SİZİN İÇİN DAHA UYGUN OLUR BU MİLLET AMELDE EKSİK OLABİLİR AMA İMANINDAN ŞÜPHE YOKTUR %95 MÜSLÜMAN OLAN BİR ÜLKEDE EZAN SESİNDEN ŞİKAYET EDENİN YA AKLINDA SORUN VAR YADA BU MİLLETİN İMANINDA GÖZÜ VAR BU

yanıt22
yanıt3
Hsn:

jy sende şu kaz kadar kafa yok

yanıt11
yanıt2
A B:

Lisan ı halinde hayvancağız bile yaratanını biliyor da iki ayaklı biz eşrefi mahlukat kulakları gaflet pamuğu ile tıkalı habire isyanlar içindeyiz inşaallah örnek alıp çırpınıp kendimize gelmemiz dileğiyle.

131
9
yanıtYanıtla
JY:

YAW HEHE

yanıt6
yanıt49
Emin Tas:

Ölmeden camiye gidiniz öldükten sonra zaten geleceksiniz namaz dinin direğidir namazı olmayanın hiçbirşeyi yoktur

64
9
yanıtYanıtla
tövbekar 34:

ALLAH davet eder nasibi olan huzura secdeye kabenin subeleri olan yerlere camiye vs gider kaz mükellef olmadigi halde gidiyorsa , gidemeyen insanlarin düsünmesi gerek

51
6
yanıtYanıtla
Aslan Öztürk:

Allah Allah Allah Allah Allah de Allah

19
4
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title