Haberler

Bağış Parasıyla Makam Aracı Alındığı İddiası

Kamu Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı'nın İzmirli hayırsever Leman Alptekin'in okul yapılması şartıyla bağışladığı paralarla 2012 yılı Haziran ayında makam arabası...

Kamu Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı'nın İzmirli hayırsever Leman Alptekin'in okul yapılması şartıyla bağışladığı paralarla 2012 yılı Haziran ayında makam arabası aldığı şeklindeki haberler üzerine basın toplantısı düzenledi.

Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir, durumun basın yayın organlarında çıkması üzerine il milli eğitim müdürü Bardakçı yerine Memur Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak'ın durumu ortaya çıkaran Bakanlık müfettişi Bahattin Demir'i suçlayarak, sözkonusu müfettiş hakkında ilgili belgeleri Türk Eğitim Sen'e sızdırdığı suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı şeklinde açıklama yapmasını sert bir dille eleştirdi.

SAYIN İL BAŞKANI VEFA BARDAKÇI'YI NEDEN KAYITSIZ ŞARTSIZ SAVUNUYOR?

"Ben, soyadı benzerliğimiz olan Bahattin Demir'i önceden tanımam bilmem. Kendisi ile hiçbir hukukum ve diyaloğum, yüz yüze veya başka bir şekilde görüşmüşlüğüm olmamıştır. Dolayısı ile bana belge verdiği, pasladığı iddiası tamamen hayal ürünüdür" diyen Merih Eyüp Demir,

"Hayırsever Leman Alptekin'in okul yapımı şartı ile bağışladığı paralarla Haziran 2012 tarihinde taşıt alındığı ve o dönemde bu işlemi yapan kişinin de Sayın Vefa Bardakcı olduğu gün gibi açık ve ortada iken Sayın Şube Başkanı'nı neden kayıtsız ve şartsız bir şekilde Vefa Bardakcı'nın savunuculuğuna girişmiş, usulsüzlüğü ortaya çıkaran Bahattin Demir'e basın yoluyla yüklenmiştir? İl Başkanı'nın, Bahattin Demir hakkında soruşturma başlatıldığı ve bunun henüz sonuçlanmadığı yönündeki açıklaması açık bir hedef gösterme ve yıldırma politikasıdır. Sayın İl Başkanı neden sendikası ile resmi bir ilişiği yasal olarak olmayan Sayın Vefa Bardakcı'yı kayıtsız şartsız savunmaktadır?" diye sordu.

SUÇ İHBARINDA BULUNUYORUM

Memur Sen İzmir İl Temsilcisi Şenocak'ın açıklamalarıyla görevi suç unsuru olan durumları ortaya çıkarmak olan Bakanlık Müfettişi'ni baskı altına almaya çalıştığının açık olduğunu savunan Merih Eyüp Demir, suç ihbarında bulunduğunu açıkladı ve yetkilileri göreve çağırdı.

GÖREVİNİ YAPAN MÜFETTİŞLER BASKI ALTINA ALINMAK İSTENİYOR

Demir, "İl Başkanı bu tavrı ile idarenin yanında yer alarak yapılan usulsüzlüğün örtbas edilmesine, usulsüzlüğü ortaya çıkaran Bakanlık Müfettişinin kamuoyu önünde baskı altına alınmasına ve bir kamu hizmetinin yürütülmesine olumsuz yönde etki etmeye çalışmıştır. Buradan Bakanlık yetkilileri ve yargı nezdinde suç ihbarında bulunuyorum. Sayın İl Başkanı'nın Bahattin Demir'i hedef alan açıklamaları esasen kamu denetiminin ve bu görevi yapan müfettiş ve denetçilerin baskı altına alınması, korkutulması, yıldırılması, tabir yerinde ise " bakın müfettişler, bizim adamlarımızın usulsüzlüklerini ortaya çıkarıp üzerlerine giderseniz sizin için iyi olmaz" şeklindeki bir düşüncenin dışa yansımasıdır" diye konuştu.

Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir, ortaya çıkan durumla ilgili açıklama yapmalarının sendika olarak görevleri olduğunu vurgulayarak, Şenocak ve il milli eğitim müdürü Bardakçı'nın ortaya çıkıp durumu belgelerle çürütebileceklerini hatta kendi açıklamalarını tekzip edebileceklerini söyledi.

ARAÇ ALINMADIĞINI İSPAT ETSİNLER YA DA BİZİ TEKZİP ETSİNLER

Demir, şu çağrıda bulundu: "Sayın İl Başkanı ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı çıksın Leman Alptekin'in okul yapımı için bağışladığı para ile Vefa Bardakcı'nın imzası ile araç alınmadığını ellerindeki belgelerle ispat etsinler. Anılan taşıtları önceki Müdür Ragıp Üye aldı diye basına yanlış beyanatlar vermekle suçlarını örtemezler. Çıksın iddiaları belgeleri ile çürütsünler, o belgeler kendi ellerinde. Varsa yanlış bir haber bunu yapan basın organlarını ve şahsımı tekzip etsinler.Şahsıma yönelik bilgi ve belge paslandığı iddiasını ortaya atan Sayın İl Başkanı adı anılan Bakanlık Müfettişi hakkında yapmış olduğu suçlamaların bilgilerini nereden almıştır? Bu durumda kendilerinin de bunu açıklaması gerekmektedir." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eyüp Demir Leman İzmir Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title