Haberler

Ayvalık'ta 4. Tiyatro Festivali Start Aldı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Sanat Derneği ile Ayvalık Kültür ve Sanat Derneği öncülüğünde Ayvalık Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen Ayvalık Tiyatro Festivali 4.kez halkla buluştu.ilçe merkezindeki...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Sanat Derneği ile Ayvalık Kültür ve Sanat Derneği öncülüğünde Ayvalık Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen Ayvalık Tiyatro Festivali 4. kez halkla buluştu.

Ayvalık'ta gelenekselleşmeye yolunda önemli adımlar atan tiyatro festivali;

ilçe merkezindeki trafiğe kapalı cadde olan Talatpaşa'da saat 15.00'de Menemen Belediye Tiyatrosu tarafında sergilenen 'Sultan Palamut' adlı sokak oyunu ile başladı. Ayvalık Sanat Derneği'nin düzenlediği 27 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 4. Ayvalık Tiyatro Festivali, Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen tiyatro gruplarını Ayvalıklı sanatseverlerle buluşturmasının hedeflendiği belirtildi. Etkinliğin ilk gününde Sanat Fabrikası'nda yapılan tanıtım kokteyline Kaymakam Nihat Nalbant, Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, tiyatro sanatçıları Erkan Can, Tuğçe Kıltaç ve Sabri Güleç ile çok sayıda tiyatro sever katıldı.

"YAŞAM İÇİN TİYATRO"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ayvalık Sanat Derneği Başkanı Sadi Mastar, milletleri insan kümelerinden ayrı kılan ve gerçek bir toplum yapan en önemli unsurun eğitim olduğunu söyledi. Eğitimin iki şekilde mükemmele ulaşabileceğini belirten Mastar,"Eğitim, bilime dayandırılırsa mükemmel ve yol gösterici olur. Bundan şaşıldığı zaman toplumun gelişmişliği de sapar. Sanat ise insanı insan yapar. İnsanın yaşamın içinde kendisini net olarak bulmasını sağlar. İnsanların çoğu kaybetmekten korktuğu için sevmekten, düşünmekten korkuyor. Sorumluluk getireceği için konuşmaktan korkuyor. Eleştirilmekten korktuğu için yaşlanmaktan korkuyor. Dünyaya iyi bir şey veremediği için ölmekten korkuyor. Bizler de bu bilinçle 'yaşam için tiyatro' sloganı ile yola çıktık" dedi.

"YATIRIMLAR ÇAĞDAŞLIĞA"

Festivalin en büyük destekçisi Ayvalık Belediye Başkanı Türközen ise, göreve geldiğinden beri kente yatırımların çoğunu çağdaş insana yakışacak kültür, sanat ve spora yaptıklarını söyledi. Önümüzdeki günlerde Türkiye'nin en büyük dönüşüm projelerinden olan eski Kırlangıç Zeytinyağı Fabrikasında 250 ve 500 kişilik iki ayrı tiyatro salonu oluşturmak istediğini ifade etti. Türközen, "Yerel yönetim olarak başlanılan işlerin yarım bırakılmamasını arzu ediyoruz. Bu festivalin de uluslararası olarak gelenekselleşmesi gerekiyor" diye konuştu.

Organizasyonda emeği geçenleri kutlayarak sözlerine başlayan Kaymakam Nalbant da, Ayvalıklı sanatseverlerin desteğiyle Ayvalık Sanat Fabrikası'nın artık kabına sığmadığını söyledi.

KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ

Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık'ın adının sanatla anılmasının gurur verici olduğunu belirterek, "Küçükköy ve Sarımsaklı ise sanat adına şimdiye kadar bakir kalmış. Biz de bu bilinçle kültür merkezi projemizi yakın zamanda beldemize kazandırmayı hedefliyoruz. Geçen yıl ilk kez hem plajlarda, hem de tarihi kentte kısa metrajlı film çalışması yapıldı" dedi.

Kokteylin sonunda festivalin ilk günü İzmir Oyun Hamuru Tiyatro Grubunun sahnelediği 'Doğaçlama Tiyatro Gösterisi' ile tamamlandı. Bir hafta sürecek etkinlikte tiyatro gruplarının birbirinden ünlü oyunları sahneleyeceği belirtildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Bülent Türközen Balıkesir Küçükköy Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title