Haberler

Ayvalık Kitap Okuyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Kütüphane Haftası farklı ve ilginç bir şekilde kutlanıldı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Kütüphane Haftası farklı ve ilginç bir şekilde kutlanıldı.

Kütüphane Haftası dolayısıyla kitabını alan Ayvalıklı Cumhuriyet Meydanı'na koşarken, Ayvalıklılara Kaymakam Nihat Nalbant'da onlarla birlikte kitap okuyarak destek verdi. Ayvalık Kütüphanesi'nin öncülüğünde, Ayvalık Belediyesi ile Türkiye Kütüphaneciler Birliği Derneğinin de katkılarıyla gerçekleşen organizasyona ilçe halkının yanı sıra öğretmenler ve öğrencilerle, CHP'li kadınlar, Yazar Zübeyde Sever Turan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Elif Kıvanç ile çok sayıda vatandaşında katıldığı gözlendi. Yarım saat süren kitap okuma eylemiyle ilçe ve ülke genelinde kitap okumanın önemine ilişkin farkındalığı sağlayabilmeyi amaçladıklarını vurgulayan, Ayvalık Kütüphane Müdürü Aygül Öncel Şahin ise vatandaşların okuma alışkanlığı edilmesini sağlamak amacıyla ülke genelinde 81 ilde bu kampanyanın gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Kitap fiyatlarının yüksek olması nedeniyle insanların kitap okumadığına ilişkin iddiaları kabul etmediklerinin altını çizen Şahin, dileyen herkesin istediği zamanda ilçe kütüphanesine gelerek istediği kitabı ücretsiz evine götürüp okuyabileceğini hatırlattı. Ayvalık'taki yarım saatlik kitap okuma eylemine destek veren Kaymakam Nihat Nalbant ise; Türkiye'de kitap okuma alışkanlığının oldukça düşük olmasından duyduğu üzüntüyü ifade etti. Kaymakam Nalbant, "Ülke olarak kitap okuma konusunda ne yazık ki bana göre sınıfta kalmış durumdayız. Avrupa ile okuma oranını kıyasladığımızda aramızda dağlar gibi farkların olduğunu görüyoruz. Avrupalılar ve gelişmiş ülkeler boş zamanlarını kitap okuyarak geçirirken, bizler boş işler ve dedikodularla zamanımızı öldürüyoruz" dedi.

Ayvalık Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtının önünde kitap okumaya gelenler de Açık havada kitap okumanın çok güzel olduğunu kaydederek organizasyonu yapanlara teşekkür etti. Ayvalıklılar sert esen lodosa rağmen yarım saat süreyle ilçenin Cumhuriyet Meydanında kitaplarını okuduktan sonra sessizce dağıldı. Ayvalık'ta kitap okumayı sevdirebilmek için benzeri etkinliklerin süreceğinin de altı çizildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütüphane Haftası Nihat Nalbant Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title