Haberler

Avrupa Bilim ve Eğlence Günü"

Ankara “Avrupa Bilim ve Eğlence Günü”ne ev sahipliği yaptı.

Ankara "Avrupa Bilim ve Eğlence Günü"ne ev sahipliği yaptı. Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Üniversitesi'nin işbirliği ile Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi'nde gerçekleşen etkinlikte Büyükşehir Belediyesi stantları ilgi odağı oldu.

24 Avrupa ülkesinin 300 kentinde eş zamanlı olarak yapılan etkinlikle başta çocuk ve gençler olmak üzere 7'den 70'e tüm toplumu bilimle eğlenceli bir ortamda tanıştırmayı ve ilgi duyulmasını sağlamayı amaçlanıyor.

Açılışta Başkent'in ilk orta ve liselerinden gelen çok sayıda çocuk ve gence seslenen Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sibel Özkan, bilimin toplumla paylaşıldığı bir projeye ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Konuşmanın ardından, Bilim nedir? Bilim adamı kimdir? Ne kadar Avrupalıyız? gibi konularda ilk, orta ve lise öğrencilerinin katıldığı resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren 10 öğrenciye birer tablet bilgisayar hediye edildi.

Katılımcılar Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi'nde yeşil alanda hazırlanan standları gezdiler, oyun oynadılar eğlendiler ve bilimin çekici yüzüne tanık oldular. Etkinliğe katılan Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Dairesi Başkanlığı Görsel iletişim Merkezi standı hem öğrencilerin hem de öğretim görevlilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı

Konuşmalar sırasında katılımcıların havada gördükleri ve büyük ilgi ile izledikleri, kamera ile havadan panoramik ve ayrıntılı çekim yapan insansız hava aracı, açılışın ardından stantta öğrencilere tanıtıldı.

Görsel İletişim Merkezi ekipleri, gençlere ve öğretim görevlilerine insansız hava aracının ne amaçla kullanılabileceği ve görüntü çekiminde nasıl kullanıldığı hakkında bilgi verdiler.

Feza Gürsey Bilim Merkezi stantı da merak uyandıran deneylerin yapıldığı bir durak oldu. Çocuk ve gençler yapılan deneyleri eğlenerek izlediler ve yönettikleri sorularla meraklarını giderdiler.

HALK EKMEK STANTINDAN ÇOCUKLARA ÇEREZ

Halk Ekmek standı ise acıkan ve bir şeyler atıştırmak isteyen çocuk ve gençlerin uğradığı ve yeni bir lezzetle tanıştığı mekan oldu. Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nın ürettiği ve ham maddesi buğday olan çerezler paketleri çocuk ve gençlere dağıttı.

Eylül ayının son cuma günü 300'e yakın kentte aynı anda gerçekleştirilen etkinlik Avrupa'da "Researcher's Night" adı ile biliniyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ankara Üniversitesi Sibel Özkan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title