Haberler

Astım Hastalarının Rahatlıkla Kullanabildiği "Kaplıca"

Emet ilçesinde bulunan üstü açık kaplıca havuzları sayesinde, astım hastaları buhara maruz kalmadan 12 ay boyunca termal keyfi yaşayabiliyor İşletme Müdür Yardımcısı Hügül: "Yosun havuzumuzun bir özelliği de astım hastaları, yoğun buhar altında termal sularını kullanamadığı için bizim buranın üzerinin.

HADİ ŞENGÜL - Kütahya'nın Emet ilçesinde bulunan kaplıcalar, şifalı kaynakları ve dünyada ender rastlanan doğal yosun havuzlarıyla yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oldu. Kaplıcalarda bulunan üstü açık termal havuzlara ise astım rahatsızlığı çeken hastalar, aralık ayının soğuğunda bile havuza girme keyfi yaşıyor.

İlçe merkezinde bulunan kaplıca tesisleri, özellikle bel, boyun, sırt ve romatizmal rahatsızlıkları bulunan insanların tercih ettiği yer olarak ön plana çıkıyor.

İşletme Müdür Yardımcısı Mustafa Hügül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesislerinde çok farklı kaynak sularının olduğunu söyledi.

Özellikle bunların başında yosun havuzu geldiği bilgisini veren Hügül, "Bu havuzumun 36-38 derece arasında su sıcaklığı mevcut olup, kaynak halinde çıkıyor. Bu havuzumuz vücut ısısına duyarlı olduğu için su, kaynaktan çıkar çıkmaz ısıtma işlemi yapmadan havuza sunuluyor" diye konuştu.

-Yosunlar yüz maskesinde de kullanılıyor

Hügül, İstanbul Üniversitesi'nden aldıkları rapora göre suyun, özellikle romatizmal rahatsızlıklara iyi geldiğini bildirdi.

Bu rahatsızlıklardan özellikle bel, sırt ve boyun ağrılarına birebir iyi geldiğini ifade eden Hügül, şöyle konuştu:

"Yosun havuzumuzun bir özelliği de astım hastaları, yoğun buhar altında termal sularını kullanamadığı için bizim buranın üzerinin açık olması sebebiyle yazın ve kışın 12 ay rahatlıkla kullanabiliyor olmasıdır. Bu havuz, kendiliğinden yosun ürettiği için dünyada ender rastlanan kaynak sularından bir tanesidir. Havuz güneşle temas etmesi nedeniyle doğal olarak yosun üretiyor. Biz bu yosunları zaman zaman biriktirip sabun ve kil maskelerine katıp, misafirlerimize uyguluyoruz. Bu havuzumuz, dünyada ender rastlanan doğal yosun havuzu olması sebebiyle müşteri kesimimiz de Ortadoğu'dan özellikle son iki yılda artış gösterdi. Bunun yanı sıra yerli ve yabancı misafirlerimizin de 12 ay boyunca akınına uğramaktadır."

Hügül, karma havuzlarının yanı sıra erkek ve bayanlar için de ayrı ayrı havuzlar ile aileler için özel kabinlerin bulunduğunu sözlerine ekledi. - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Kütahya Emet Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title