Haberler

Asp Çalışanlarına "Ailede Otorite Boşluğu" Semineri

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde çalışan sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve sosyologlara yönelik ‘’ Ailede Otorite Boşluğu’’ eğitimi düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde çalışan sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve sosyologlara yönelik " Ailede Otorite Boşluğu" eğitimi düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde düzenlenen seminere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cemil İlbaş, Aile ve Sosyal Politikalar Şube Müdürü Selami Peksöz, Yakutiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Yusuf Yiğit ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde çalışan meslek elemanları katıldı.

Sosyal Hizmet Uzmanı ve Psikolog Ahmet Sarılı tarafından verilen seminerde aile içi iletişimde otoritenin yeri ele alındı.

Geleceğin teminatı olan çocukların doğru yetiştirilmesinin önemine değinen Sarılı, "Anne babalar her koşulda çocuklarına kendi varlıklarını hissettirmeleri gerekmektedir. Ben buradayım hissi vermek çocuk için hayati önem taşır. Çocuk, anne babaya bir şey söylemek, sormak istediğinde cevap alamazsa bağırmaya başlar, kendi varlığının hissedilmesini ister. Olumsuz durumlarda anne baba bıkıp, usanıp kaçıp gitmemeli ben buradayı mı göstermelidir' 'dedi.

Anne babaların çocuklarına kurallar koymasının önemine değinen Sarılı şöyle konuştu; "Anne babalar çocuklarına güvenli bir ortam sağlamak için günlük yaşamda çeşitli uygulanabilir yaşam kuralları koymalıdırlar.

Bu kurallar aile içi kanunlardır. Zamanında yatma, kalkma, okula gitme, Yeme, içme, giyinme, Yerine getirmesi gereken ödevleri zamanında yapma, Dışarı çıkıp eve zamanında geri gelme, TV seyretme, bilgisayar, internet, bilgisayar oyunları kullanımı gibi kurallardır. Bu kurallar trafikteki gibi aile kanunlarıdır, üzerinde tartışılmaz. Sarı Kurallar ise Örneğin arkadaşlarla ne zaman dışarıda oynanacağı, Kiminle ve nerde oynanacağı, Odasını veya masasını ne zaman toparlayacağı, Dersini ne zaman yapacağı Yetişkinler tarafından üzerinde otorite uygulanmayan çocuk ve gençler bütün hayatları boyunca sınır tanımayan insanlar olurlar. Bazı yaşam kurallarına çocuğun kendi karar verme özgürlüğü olmalıdır. Bunlar ise; Hangi renk elbise giyeceği, Arkadaşlarını seçme özgürlüğü, Kendi yaşına uygun hangi çocuk filmini seyredeceği gibi konulardır"

SINIRSIZ VE KURALSIZ YAŞAMIN DEZAVANTAJLARI

Sınırsız ve kuralsız yaşamın olumsuzluklarına değinen Sarılı şöyle devam etti: "Yaşamda Bir gençlik ve çocuk psikoloğu şöyle der: Sınır tanımayan bu insanlar ellerinde olanla hiçbir zaman yetinmez hep daha fazlasını isterler. Yetişkinler tarafından üzerinde otorite uygulanmayan çocuk ve gençler bütün hayatları boyunca sınır tanımayan insanlar olurlar. Bu insanlar başka insanlara karşıda kendilerini koruyacak gerekli sınırı koyamaz ve kedilerini koruyamazlar. Sınırsız büyüyen çocuk ve gençler bütün hayatları boyunca mutsuz insanlar olup çıkarlar. Sonu gelmeyen arayışların içinde olurlar"

Seminer sonunda Sarılı, katılımcıların sorularını yanıtladı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Yiğit Yakutiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title