Haberler

Aslı ile Kerem Heykeli Yarışması Sonuçlandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Kayseri Mahallesi Projesi kapsamında düzenlenen Aslı ile Kerem Heykeli Serbest, Ulusal, Güzel Sanat eseri Yarışması sergi açılışı düzenlenen programda gerçekleştirildi, programda ayrıca dereceye...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Kayseri Mahallesi Projesi kapsamında düzenlenen Aslı ile Kerem Heykeli Serbest, Ulusal, Güzel Sanat eseri Yarışması sergi açılışı düzenlenen programda gerçekleştirildi, programda ayrıca dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde düzenlenen açılış ve ödül programına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, değerlendirme kurulu üyeleri ve eser sahipleri katıldı.

Verilen kokteylin ardından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, jüri heyetinden Mimarsinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Aksungur ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Ergin Doğruer tarafından açılış kurdelesi kesildi.

Yarışma sürecinin değerlendirildiği kolokyum bölümünde konuşan Mimarsinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Aksungur 1980'li yılların başından beri çeşitli yarışmalara değerlendirme kurulu üyesi olarak katıldığının ifade ederek, "Yarışmaya 37 eser katıldı ve 60 civarında sanatçı katılım şartnamesi aldı. Bugüne kadar karşılaştığım en profesyonel ekiple çok rahat bir çalışma imkanı bulduk. Bu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin sanata ve sanatçıya verdiği önemin bir göstergesi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, rutin belediyecilik hizmetleri yanında Kayseri'nin geleceğine yön verecek projeleri de gerçekleştirmek amacıyla büyük çaba sarf ettiklerinin altını çizerek "Sporda, turizm ve diğer alanlarda büyük projelere imza atıyoruz. Bunları yaparken işin erbabıyla çalışıyoruz. En iyisi ve en güzeli hangisiyse onu bulmaya çalışıyoruz. Kayseri Mahallesi turizm alanında son nokta olacak. Şehrimize gelen yerli ve yabancı turistler burada Kayseri'nin bundan 50 yıl önceki halini görme fırsatı bulacaklar. Kerem ve Aslı heykeli burayı tasvir edebilecek en güzel eser olur diye düşündük." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Özhaseki tarafından dereceye giren eser sahipleri ile jüri ve tertip kuruluna plaket verildi.

Yarışmada birinciliği Hüseyin Suna, ikinciliği Önder Büyükerman ve üçüncülüğü Ümit Öztürk alırken, Caner Şengünalp, Işık Özçelik ve Metin Yergin mansiyona layık görüldü.

Toplam 37 eserin yer aldığı sergi Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde 31 Mart Cumartesi gününe kadar ücretiz olarak gezilebilecek. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Özhaseki Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title