Haberler

Aşık Veysel Bulvarı 2. Etap Yolu Açıldı

Melikgazi Belediyesi Tarafından Aşık Veysel Bulvarı ile Talas Bulvarını Birbirine Bağlayan 3 Bir 140 Metre Uzunluğunda 25 Metre Genişliğinde Olup, 2 Milyon 400 Bin YTL'ye Mal Olan Aşık Veysel Bulvarı 2. Etap Yolu Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı.

Melikgazi Belediyesi tarafından Aşık Veysel Bulvarı ile Talas Bulvarını birbirine bağlayan 3 bir 140 metre uzunluğunda 25 metre genişliğinde olup, 2 milyon 400 bin YTL'ye mal olan Aşık Veysel Bulvarı 2. Etap yolu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Düzenlenen törene Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Serdar Altuntuğ, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, Melikgazi Kaymakamı Nusret Dirim, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sadi Köylü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, ilk olarak konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri'nin güzellikle konuşulması ve paylaşılmasını amaçladıklarını belirterek, "Dayanışma örneğimizin en önemli eserlerinden birisini daha açılacak olan bu yolumuz ile sergiliyoruz. Yolun açılması çalışmalarında çok değerli rektörümüze ve ekibine anlayışlı yaklaşımlarından dolayı minnettarlığımızı sunuyorum. Bizlere her zaman desteğini esirgemeyen ve yardımcı olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Aslında bu yol uzun bir macera, yolu açma çalışmalarımıza 5 yıl önce başladık. Bugün adeta Ferhat ile Şirin'in buluşması gibi oldu. Bizim bütün gayemiz şehri bütünleştirmek, gayemiz daha güzel hizmetleri sunmaktır. Yolumuz için harcanan para önemli değil, önemli olan hizmet ve görmüş olduğu fonksiyondur. Açılışını yaptığımız bu yol ile eski çevre yolumuzu Talas'a ve Ali Dağ'ına hatta Tomarza'mıza kadar ulaştıran ana arterdir" dedi.

Siz bizlere güveniyorsanız, bizlerde sizlere hizmet etmek ve güveninizi istismar etmemek için sorumlu olduğumuzu biliyoruz diyerek sözlerini sürdüren Başkan Büyükkılıç, son olarak bugün A Milli futbol takımının Almanya ile oynayacağı yarı final maçı ile ilgili olarak da, "Milli duyguların yoğun yaşandığı bugünde, Türk milletinin aslanları inşallah bundan önceki maçlarda olduğu gibi milli duygu ve heyecanı Almanya'yı da yenerek final vizesi alıp sürdüreceklerdir. Futbolseverlerden rica ediyorum, lütfen sevincin ölçüsünü kaçırmayın ve yanlış hareketlerde bulunmayın" diyerek sözlerini tamamladı.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş'da yaptığı konuşmada açılışı yapılacak olan Aşık Veysel Bulvarı 2. etap yolunun Kayseri'de yapılan en önemli icraatlardan biri olduğunu söyledi. Rektör Utaş, "Üniversitemiz daha önce kampus havası içerisinde değildi ama şimdi üniversite kampusu gerçek kimliğine kavuşmuştur. Görev yaptığım 4 yıl içerisinde üniversitemize yaptığı katkılardan ve çok uyumlu çalışmamızdan dolayı ağabeyimiz ayrıca meslektaşımız Memduh Büyükkılıç'a ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye diğer belediye başkanlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Aşık Veysel Bulvarı 2. etap yolunun açılmasındaki katkılarından dolayı Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Serdar Altuntuğ'a teşekkür plaketi verdi.

Açılışın ardından katılımcılara Aşure ikram edildi.

(SE-SE-Y) 25.06.2008 16:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title