Haberler

Kafkasör boğa güreşleri renkli görüntülere sahne oldu

Güncelleme:

Kafkasör boğa güreşleri renkli görüntülere sahne oldu Yılmaz Vural bu kez boğa güreşleri arenasına indi Artvin'in Kafkasör yaylasında düzenlenen boğa güreşleri renkli görüntülere sahne oldu.

Kafkasör boğa güreşleri renkli görüntülere sahne oldu

Yılmaz Vural bu kez boğa güreşleri arenasına indi

ARTVİN - Artvin'in Kafkasör yaylasında düzenlenen boğa güreşleri renkli görüntülere sahne oldu. Güreşleri izleyen Türk futbolunun deneyimli teknik adamı Yılmaz Vural, bu kez boğa güreşleri arenasına inerek desteklediği boğasına talimatlar verdi.

Artvin merkez ve ilçelerinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen boğa güreşleri, Kafkasör Yaylası'nda gerçekleştirildi. Güreşler Baş, başaltı, küçük başaltı, büyük orta, küçük orta, ayak, deste ve süperbaş olmak üzere 8 kategoride gerçekleşirken, yıldızlar boyunda ise 5 kategoride düzenlendi.

Artvin Belediyesi organizasyonunda, Artvin Kafkasör Geleneksel Boğa Güreşlerini Yaşatma ve Yaylarını Koruma Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen ödüllü boğa güreşleri festivalinin bu yıl 4 gün sürdü.

200 yıllık geleneğe sahip boğa güreşleri kentte büyük ilgi görürken, boğa yetiştiricileri 400 ile 900 kilogram ağırlığında olan boğalara büyük özenle bakıyor. Ot, saman, pekmez, kuru üzüm, arpa ve yumurta ile beslenen boğalar, antrenman yaptırılarak güreşlere hazırlanıyor.

Güreşlere Rize, Erzurum, Artvin ve ilçelerinden toplamda 162 boğa katılırken, boğalara takılan Paşa, Zorbey, Kaçkar, Ceko, Diriliş, gibi ilginç isimler dikkat çekti.

Boynuz ve doping kontrolü

Kafkasör Yaylası'nda güreşler öncesi kampa giren boğa ve sahipleri sıkı bir hazırlık dönemi geçirdi. Sabah yürüyüş ve koşu ile spor yaptırılan boğalar pekmez, üzüm kurusu, arpa, yumurta, mısır gibi özel besinlerle beslendi. Boğalar arenaya çıkmadan öncede boynuz ve doping kontrolünden geçirildi. Sivri boynuzları törpülenen boğalar doping kontrolünde ise idrar testine tabi tutuldu.

Yılmaz Vural tribünden arenaya indi

Artvin Belediyesi'nin daveti üzerine festivale katılan Türk Futbolunun deneyimli antrenörü Yılmaz Vural, Kafkasör yaylasında boğa güreşlerini tribünden izledi. Heyecanlı bir şekilde güreşleri takip eden Vural, kazanmasını istediği boğayı destek olmak için bir ara boğa güreşlerinin düzenlediği arenaya indi. Rakip boğayı destekleyen eski Milli Futbolcu Hamza Gezmiş'e rakip olan Vural, "benim boğa il kez arenaya çıkıyor. Ama görüyorsun rüzgarı önünde" deyince tribünden büyük destek aldı.

Yaklaşık 20 bin kişinin izlediği güreşlerde 25 hakem görev aldı. Baş boğa sahibine 42 bin TL para ödülü verilirken, güreşlerde toplamda ise 276 bin TL para ödülü dağıtıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Artvin Belediyesi Yılmaz Vural Artvin Yerel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title