Haberler

Artvin Çoruh Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) 2012-2013 akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Duman, törende yaptığı konuşmada, üniversitenin sadece bazı temel kavramları ve öğrenme metotlarını öğrettiğini belirtti.

Bu bilgilerin kısa zamanda eskiyip demode olacağını ifade eden Duman,

"Burada kazandığımız yöntem bilgisi ve bilimsel anlayış sizin yeni bilgileri kolayca elde etmemizi sağlayacaktır. Artık hayat boyu öğrenme kavramı ile karşı karşıyasınız. İşinizle ilgili yeni bilgileri ilgili kurumlardan sürekli tedarik etmelisiniz. Toplumu ayakta tutan, onu ahenkli bir şekilde yaşatan temel değer ahlaktır. Bir de adalet kavramı var. Onu da mutlaka dikkate alın. Göreceksiniz o zaman hayat daha yaşamaya değer olacak" dedi.

Belediye Başkanı Emin Özgün ise herkesin siyasetçi, belediye başkanı, milletvekili ve vali olabileceğini ancak öğretim elemanı olamayacağını savunarak,

"Öğretim elemanı olmak emek, fedakarlık ister" diye konuştu.

Öğrenciler adına konuşan Sağlık Yüksekokulu hemşirelik bölümü öğrencisi Merve Ardıç, 4 yıl önce sevinç, korku, endişe gibi karmaşık duygularla geldikleri üniversiteden, kendine güvenen, ayakları yere sağlam basan, kendini geliştirmiş ve sürekli gelişim bilinci kazanmış bireyler olarak ayrıldıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaket ve başarı belgeleri verildi.

Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki törene, Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt, Belediye Başkanı Emin Özgün, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aydın Tüfekçi ve Prof. Dr. Fahrettin Tilki, kurum müdürleri, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Artvin Çoruh Üniversitesinin 2012-2013 akademik yılında 843 ön lisans, 427 lisans olmak üzere bin 270 mezun verdiği bildirildi. - ARTVİN

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Duman Emin Özgün Artvin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title