Haberler

Arp Sanatçısı Necipoğlu Unutulmadı

Geçen Yıl Brezilya'daki Rio Arp Festivali'nden Dönerken Uçak Kazasında Hayatını Kaybeden Türk Arp Sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu Konserle Anıldı

Geçen yıl Brezilya'daki Rio Arp Festivali'nden dönerken uçak kazasında hayatını kaybeden Türk arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu konserle anıldı.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi de olan Necipoğlu anısına Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde AÜ Senfoni Orkestrası'nca 'Ceren Necipoğlu ya da Arp'ın Diğer Adı' temalı konser düzenledi. Konserde 7 bestecinin Ceren Necipoğlu'na ithaf ettiği eserler ilk kez seslendirildi.

AÜ Senfoni Orkestrasını Genel Müzik Yönetmeni Orkestra Şefi Burak Tüzün'ün yönettiği konserde, Danyal Mantı, Berkant Gençkal, Mesruh Savaş, Aydın Karlıbel ve Semih Korucu ile Brezilyalı Marcus Siqueira ve ABD'li Garrett Bayres'ın eserleri seslendirildi.

Necipoğlu'nun öğrencileri Emel Çelik, Elif Güngör ile İlayda Sezen de eğitimcileri için birer eser seslendirdi. Orkestra eşlikli iki eser dışında arp için solo, ikili ve dörtlü eserlerden oluşan konser programına 15 sanatçı da solo olarak katıldı.

Öte yandan sanatçılar, konser öncesinde Necipoğlu'nun sahnede bulunan arpına karanfil bıraktı.

Konsere Necipoğlu'nun ailesi de katıldı.

(DA-EMR-ŞK) - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title