Haberler

Arıcılara Eğitim Semineri Verildi

Elazığ’da arıcılara, ’Modern Arıcılık Teknikleri’ konulu eğitim semineri verildi.

Elazığ'da arıcılara, 'Modern Arıcılık Teknikleri' konulu eğitim semineri verildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde gerçekleştirilen, 'Modern Arıcılık Teknikleri' konulu eğitim seminerinde arıcılara, arıcılıkta bilenen yanlış teknikler hakkında eğitim verildi. İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleşen programa, İl Müdürü Turan Karahan, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yusuf Elitok, Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu ve arıcılar katıldı. Arıcılığın Elazığ ve Türkiye için değerli bir sektör olduğunu belirten İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, "İlimizde yaklaşık 600 civarında arıcılar birliğine üye olan aktif arıcılık işletmemiz bulunmaktadır. Bu işletmelerden yıllık ortalama bin ton civarında bal üretimi gerçekleşmekte ve 12 ton civarında da bal mumu üretilmektedir. Bu yıl mevsimsel bir sıkıntıdan dolayı maalesef arıcılarımız arzuladıkları bu ürünü alamadılar. Dolayısıyla ilimizin bu yılki total bal üretimi 357 ton civarındadır" dedi.

Türkiye geneline 83 bin işletme ve 7 milyon 700 bin civarında koloniye sahip olunduğunu aktaran Karahan, "Dünya çapında iyi bir konumdayız. İnşallah Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın uygulayacağı destekleme politikaları ile bunu daha da artıracağız. Biz ilimizde arıcılık yaparken diğer illerden farklı olarak organik arıcılıkta yapıyoruz. Biz 2 ilçemizde organik arıcılığı uyguluyoruz ve buna yönelik projelerimizde var. Maden ilçemize 600 adet projeli ve tamamı hibe organik kovan dağıtımını gerçekleştirdik. Şuanda imalatları bitmek üzere olan 600 tane organik kovanı Sivrice ilçemizde organik arıcılık yapan arıcılarımıza dağıtımını gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, arıcılara, arıcılıkta bilenen yanlış teknikler başta olmak üzere, arıcılık ile ilgili temel bilgileri anlattı. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhsin Doğaroğlu Türkiye Elazığ Ekonomi Haberler

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Özgür Özel: Asgari ücrete zam yapılmazsa sert tepki veririz

Özgür Özel: Asgari ücrete zam yapılmazsa sert tepki veririz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Bakmadan Geçme

AYT'ye girmek zorunlu mu? TYT'ye girenler AYT'ye girmek zorunda mı? AYT'de tekrar kalem veriliyor mu? AYT'de tekrar kalem verilecek mi, yeniden kalem dağıtılacak mı 2024? AYT sınavı ne zaman, saat kaçta bitecek? AYT oturumu ne kadar, kaç dk sürecek? 2024 YKS/AYT sınavı başlangıç ve bitiş saati! AYT erken çıkış saati kaç? 2024 AYT sınavında en erken saat kaçta çıkılıyor? AYT sınavında ne zaman, saat kaçta çıkış yapılabilir? AYT SINAV SÜRESİ: AYT sınavında sınav süresi ne kadar, kaç dakika, kaç saat? AYT sınavı ne kadar sürüyor? Bugün sınav var mı? 9 Haziran bugün ne sınavı var? YKS sınavı iptal mi iddiaları doğru mu? AYT SORU DAĞILIMI 2024: AYT sınavında hangi derste, kaç soru bulunuyor? AYT sınavında soru dağılımı nasıldır? YKS sınavı saat kaçta bitecek? Bugün AYT sınavı saat kaçta, ne zaman bitecek 2024? AYT ve YDİL Sınavları Saat Kaçta Başlıyor, Kaçta Bitiyor? Yarın ne sınavı var? 9 Haziran Yarın hangi sınavlar, hangi ÖSYM sınavı var? Ahmet Selim Kul kimdir? Ahmet Selim Kul kaç yaşında, nereli? Ahmet Selim Kul hayatı ve biyografisi! Haber Global Digiturk'de hangi kanalda? Haber Global Digiturk'de kaçıncı kanalda, sırada? Mehmet Akif Ersoy hangi takımlı? Sunucu Mehmet Akif Ersoy hangi takımı destekliyor? Ali Koç - Aziz Yıldırım CANLI İZLE! Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını hangi kanalda, nereden izlenir? Ali Koç/Aziz Yıldırım hangi kanalda? Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını nerde yayınlanıyor?
Gazze'de 210 Filistinlinin öldürülmesine Biden ve Netanyahu'dan skandal yorumlar

Gazze'de 210 Filistinlinin öldürülmesine Biden ve Netanyahu'dan skandal yorumlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title