Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.ALANYA İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçe genelinde 14 bin büyük, 40 bin küçükbaş hayvanı kayıt altına aldı.

Foto: Osman Nuri Gülay, halk oyunları gösterisi, aşılamadan ve kütüphaneden

===

Ahırlar denetlenip hayvanlar küpelendi

ALANYA İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçe genelinde 14 bin büyük, 40 bin küçükbaş hayvanı kayıt altına aldı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler köylerde büyük ve küçükbaş hayvan denetimi yaptı. Besihane ve vatandaşların ahırlarında beslediği küçük ve büyükbaş hayvanları kontrol eden veterinerler, hayvanları kayıt altına aldı.

Çıplaklı Beldesi Gülevşen Mahallesi'nde yapılan denetimin ardından açıklama yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, "Veterinerlerimizle birlikte ahırlara gidip küpesiz hayvanları küpeliyoruz. Mevcut küpeli hayvanları da kontrol ediyoruz. Bugüne kadar 14 bin büyükbaş ve 40 bin civarında küçükbaş hayvan kayıt altına alındı" dedi.

Hayvanlara küpe takmanın bir zorunluluk olduğunu kaydeden Rüzgar, hayvanların küpeleri sayesinde daha kolay denetlendiğini söyledi. Küpe uygulaması sayesinde sisteme kayıtlı hayvanların hastalık taşıyıp taşımadığı ve nereye gittiğini takip ettiklerini anlatan Rüzgar, "İlçe dışına hayvan götürenler için küpe ve pasaport zorunlu. Küpesi düşen hayvanlara tekrar küpe takılması gerekiyor. Küpe takılmaması veya düşen küpenin bildirilmemesi halinde cezai işlem yapıyoruz. Küpe takmanın diğer bir önemi ise de devlet tarafından verilen teşviklerden üreticinin yararlanabilmesi" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: denetimden

===

Arazi cinayeti zanlısı tutuklandı

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada, komşusu 57 yaşındaki Mehmet Kaplan'ı göğsünden ve karnından tabancayla vurarak öldüren 45 yaşındaki Hıdır Ç., tutuklandı. Hıdır Ç. ve komşusu Mehmet Kaplan, arazilerinin sınırları belirlenirken anlaşmazlık yaşadı. İkili arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Hıdır Ç., yanında taşıdığı tabancayla Mehmet Kaplan'a 4 el ateş etti.

Karnına ve göğsüne isabet eden mermilerle ağır yaralanan Mehmet Kaplan, öğretmen oğlu Fatih Kaplan tarafından kamyonetle Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil servisteki ilk müdahalenin ardından ambulansla Alanya Özel Yaşam Hastanesi'ne sevk edilen Kaplan, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Otopsi işleminin ardından cenaze Demirtaş Beldesi'nde defnedildi.

Olayın ardından jandarma karakoluna giderek teslim olan Hıdır Ç., sorgusunun ardından Alanya Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcılığında ifade veren Hıdır Ç., tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Hıdır Ç., 'adam öldürmek" suçundan tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Hıdır Çetin

===

Başkana rüşvet davası ertelendi

ANTALYA'nın Alanya İlçesi Konaklı Belediye Başkanı Demokrat Partili Abdullah Sönmez ve Bera Otelleri Genel Müdürü Yücel Yavuz'un 'rüşvet almak ve vermek' suçlamalarıyla yargılandığı dava ertelendi. Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan Bera Otelleri Genel Müdürü Yücel Yavuz ile ilk duruşmaya katılmayan Konaklı Belediye Başkan Abdullah Sönmez hazır bulundu. Duruşmada, Başkan Sönmez ifade verdi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı 23 Mayıs'a erteledi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Abdullah Sönmez

====

Öğrenciler serada pratik yaptı

TEKİRDAĞ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü'nden 30 öğrenci, Kumluca'da seraları gezerek seracılık konusunda yetkililerden bilgi aldı. Kumluca Ziraat Odası tarafından davet edilen öğrenci grubu, ilçede yer alan domates, biber, patlıcan ve kavun seraları ile paketleme tesislerinde incelemelerde bulundu.

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim görevlilerinden Tolga Aysel, yaptığı açıklamada, seralarda çeşitli incelemelerde bulunduklarını ve yetkililerden bilgi aldıklarını söyledi. İlçedeki fide tesisleri, domates, patlıcan, biber ve kavun seralarının yanı sıra paketleme tesisleri, narenciye bahçelerinde inceleme yaptıklarını anlatan Aysel, gezinin çok verimli geçtiğini belirtti.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Öğrencilerden - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title