Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ANTALYA'da üç yıl önce çift kol nakli yapılan Cihan Topal, 1 saat içinde 1981 kişinin organlarını bağışlayarak Guinness rekorunun kırıldığı etkinlikte nakilli kollarıyla organ bağış formunu doldurup imza attı.

Foto: Toplantıdan foto

===

Nakil kollarıyla form doldurup organ bağışladı

ANTALYA'da üç yıl önce çift kol nakli yapılan Cihan Topal, 1 saat içinde 1981 kişinin organlarını bağışlayarak Guinness rekorunun kırıldığı etkinlikte nakilli kollarıyla organ bağış formunu doldurup imza attı. Topal, organlarını bağışlamakla yaşadığı mutluluğu tarif etmekte zorlandığını söyledi.

2010 yılında çift kol nakliyle yaşama tutunan Cihan Topal, kol nakliyle yeniden yaşama tutunduğunu söyledi. Bağışlanan kollarla bu duruma geldiğini belirten Topal, "Şimdi bana bağışlanan ellerimle imza atıp tüm organlarımı bağışlıyorum. Bundan büyük mutluluk olabilir mi" dedi.

NECİLE ÇOK MUTLU

Kızı Necile ile el ele okula giderken kalbinin daha hızlı çarptığını söyleyen Cihan Topal, "Tek isteğim kızımın elini tutup onu okula götürmekti. Bu hayalimin gerçekleşmesi hayatımı değiştirdi. Kızım Necile ve beni mutlu eden kolları bağışlayıp beni hayata bağlayan aileye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Organ naklinin gerçekleşmesi için çaba gösteren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibine teşekkür ittiğini sözlerine ekleyen Cihan Topal, "Bu organizasyonla organ bağışının önemini bir kez daha hatırlatan Antalya Valiliği'ne ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum" dedi.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Cihan Topal form doldururken, 1 yaşındaki bebek ve annesinin, 91 yaşındaki dedenin fotosu

--- KUTU ---

1 ve 91 yaşındaki destekçiler

Kepez Arena'da kırılan dünya rekoru, en küçük ve en büyük bağış destekçisiyle de dünyaya örnek oldu. Arena'ya gelip de organ bağışının destekçisi olan 4 çocuk babası Hidayet Torun, organ bağış yaşını geçmiş olmasına karşın salona gelerek organ bağışını destekleyip, organ bağış bilincinin oluşmasına katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

===

Muhasebeciler haftası kutlandı

KAŞ'ta 'Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Haftası' düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Kaş'taki törenler, Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Buradaki törene Mal Müdürlüğü Gelir Şefi Mehmet Seçmen ve Antalya Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Temsilcisi Süleyman Özer ile muhasebeciler katıldı.

Burada konuşan odası temsilcisi Süleyman Özer, Kaş'ta odaya kayıtlı 35 muhasebeci bulunduğunu ancak bunlarda sadece 19'unun aktif çalışma hayatlarını sürdürdüğünü söyledi. Muhasebecilik mesleğinin geçmişinin, ekonomik yaşamın gelişmesine paralel olarak çok eskilere dayandığını kaydeden Özer, "Yasal dayanaktan yoksun bir mesleğin yürütülmesi çok zordur. Verilen uzun mücadeleler sonucu 13 Haziran 1989 tarihinde 3568 Sayılı yasa ile mesleğimiz yasal bir statüye kavuştu" dedi. Muhasebeci ve mali müşavirler, daha sonra Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya'yı makamında ziyaret etti.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Törenden

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Özer Cihan Topal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title