Haberler

Annelerine Öykü Yazdılar Kazandılar

Konak Belediyesi Çocuk Yazarlar Öykü Yarışması'nın 'Bana Bir Öykü Yaz Kahramanı Annen Olsun' konulu öykü yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Konak Belediyesi Çocuk Yazarlar Öykü Yarışması'nın 'Bana Bir Öykü Yaz Kahramanı Annen Olsun' konulu öykü yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Konak Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 'Çocuk Yazarlar Öykü' yarışmasında bu yıl çocuklar annelerine öykü yazdılar. Anneler Günü nedeniyle düzenlenen 'Bana Bir Öykü Yaz Kahramanı Annen Olsun' konulu öykü yarışması titiz bir elemeden sonra dereceye girenler ödülleriyle buluştu. Konak İlçesi'nde yer alan ilköğretim okullarında eğitim gören 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada 140 öykü arasından 20'si dereceye layık görüldü. Fuar Evlendirme Dairesi'nde yapılan ödül törenine Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, tanınmış öykü yazarı Muzaffer İzgü, Bekir Yurdakul, Hidayet Karakuş, Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hızır Kaya, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, çocuklarımızı yazmaya ve okumaya yönlendirmek amacıyla böyle bir yarışma düzenlediklerini ifade ederek, "Çocuklarımıza, kendilerini yazılı olarak daha iyi ifade edebilmelerine yardımcı olabilmek ve okumaya yönlendirmek amacıyla böyle bir yarışma düzenledik. Hayattaki en büyük değerlerimiz annelerimizdir. Başımızdan hiçbir zaman eksik olmasınlar. Yarışmaya katılan tüm çocuklarımızı kutluyorum" dedi.Hidayet Karakuş, Muzaffer İzgü, Mavisel Yener ve Bekir Yurdakul'un yer aldığı jürinin değerlendirmesine göre; Salih işgören İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Özden Ensari birinci, Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Zeynep Durukan ikinci, Necatibey İlköğretim okulu 7. sınıf öğrencisi Naz Yaman ise üçüncü oldu.Seçici Kurul Özel Ödülü'ne ise Salih İşgören ilköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Öykü Bolulu ile Zafer İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Şule Bolun değer bulundu. 15 ilköğretim okulu öğrencisi de Özendirme ödülü ile taçlandırıldılar.

Yarışmada ilk üçe giren öğrencilere Çanakkale gezisinin yanı sıra birinciye; dizüstü bilgisayar, ikinciye; fotoğraf makinesi, üçüncüye; MP3 verildi. Dereceye giren tüm çocuklara sınıf düzeylerine göre İngilizce Eğitim Seti ve çeşitli hediyeler sunuldu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bekir Yurdakul Muzaffer İzgü Hakan Tartan Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title