Haberler

Ankara İtfaiyesi Metro'da

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından, Kızılay Metro İstasyonu Sanat Galerisi'nde Ankara İtfaiyesi'nin çalışmalarını anlatan sergi açıldı."İtfaiye Haftası" nedeniyle düzenlenen serginin açılışına; Ankara Büyükşehir...

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından, Kızılay Metro İstasyonu Sanat Galerisi'nde Ankara İtfaiyesi'nin çalışmalarını anlatan sergi açıldı.

"İtfaiye Haftası" nedeniyle düzenlenen serginin açılışına; Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ile bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Gökşin, itfaiye teşkilatının kuruluşunun 299. yıldönümünü kutladıklarını belirterek, Ankara İtfaiyesi ile ilgili bilgi verdi ve şunları söyledi:

"Bugün Ankara'da 29 istasyonumuzla hizmet veren Ankara itfaiyemiz, 766 personeli, 155 aracı ile 7 gün 24 saat görev yapmaktadır. İtfaiyecilik denilince vatandaşların aklına sadece yangın söndürmek geliyor. İtfaiye yangın söndürmenin haricinde birçok görevi daha yerine getirmekte, bunların başında da doğal afetler ile araç kazaları gelmekte. Arazide su altında ve su üstünde her türlü arama kurtarma çalışmasını yapmakta, su baskınlarına müdahale etmekte, vatandaşların zor anlarında yanında olmaktadır."

İtfaiye personelinin görevini yerine getirirken canla başla çalıştığını bildiren Gökşin, çoğu zaman kendi hayatını bile hiçe saydığını söyledi.

ANKARA İTFAİYESİ ÖRNEK PROJELERE İMZA ATTI

299 yıl önce tulumbacılar olarak kurulan itfaiye teşkilatının bugün çok büyük aşama kaydettiğine dikkat çeken Ali Gökşin, Ankara İtfaiyesi'nin birçok konuda örnek olacak projelere imza attığını anlattı. Gökşin "Ankara İtfaiyesi itfaiyeciliğin gelişmesi ve en üst düzeyde hizmet kalitesini yakalayabilmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor" dedi.

Konuşmanın ardından Ali Gökşin, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile birlikte açılışı yaparak, hep beraber sergiyi gezdiler.

1 Ekim Salı gününe kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak sergide, Ankara İtfaiyesi'ni değişik alanlardaki çalışmalarını gösteren 105 adet fotoğraf bulunuyor.

Sergi salonunda bulunan K-9 arama kurtarma köpekleri de özellikle çocuklar olma üzere, tüm vatandaşların ilgi odağı oluyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ceyhun Tonguç Karakuş Kızılay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title