Haberler

Ankara'da Posta Gazetesini Protesto Eylemi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Platformu (dgap) Üyesi Bir Grup, Posta Gazetesinde Çıkan Bir Yazı Nedeniyle Gazetenin Ankara İl Temsilciliği Önünde Protesto Gösterisinde Bulundu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Platformu (DGAP) üyesi bir grup, Posta gazetesinde çıkan bir yazı nedeniyle gazetenin Ankara il temsilciliği önünde protesto gösterisinde bulundu.

Protestocu grup adına açıklama yapan DGAP Başkanı Abdul Nasır Çetin, Posta gazetesi köşe yazarı Candaş Tolga Işık'ın 27 Ocakta kaleme aldığı 'Doğu ve Güneydoğu'da Çanak Anten' konulu yazının gerçeklerle herhangi bir ilişkisinin olmadığını belirterek, 'Bilimsellikten uzak, provokatörlük amacı taşıyan yazının sahibi Candaş Tolga Işık'ın geçmiş ilişkileri dikkate alındığında Ortadoğu'daki gelişmelerle beraber zamanlamanın çok manidar olduğu görünmektedir' dedi.

Yazının, nefret suçu taşıdığını savunan Abdul Nasır Çetin, 'Bölge insanının yanı sıra çanak anteni kullanan tüm ülke insanı pornocu ve tacizci damgasını yemiştir' ifadelerini kullandı.

Yazının üzerinden yaklaşık bir hafta geçmesine rağmen medyada gerekli hassasiyetin gösterilmemesinin ülkede 'candaş medya' olduğunun göstergesi olduğunu savunan Çetin, yazar, editörya ve gazetenin genel yayın yönetmeninin derhal istifa etmesini istediklerini aksi takdirde bu basın grubunun yayınlarını bölgede sattırmama kampanyasını başlatacaklarını sözlerine ekledi.

(MTM-İC) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title