Haberler

Aksaray'da 24 Belediyeye Köy Statüsü!

Güncelleme:

Aksaray'da 24 beldenin köy statüsüne dönüştürülmesi planlanıyor.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nden sonra kapanma durumu olan belde belediye başkanları ile yapılan genel durum değerlendirme ve bilgilendirme toplantısında, Aksaray'da 24 beldenin köy statüsüne dönüşmesi durumu bildirildi.

Aksaray Valisi Selami Altınok başkanlığında İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Tolga Polat, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile kapanma durumu olan 24 beldenin belediye başkanları katıldı.

Vali Selami Altınok, merkeze bağlı 12, Ağaçören, Güzelyurt ile Sarıyahşi'de birer, Gülağaç'ta 2, Ortaköy'de ise 7 belde olmak üzere toplam 24 beldenin köy statüsüne dönüşmesi durumunu ifade etti.

İl Özel İdaresi yetkililerince yapılan çalışmalarla, kapanma durumu olan belediyelerin personel, araç, gereç, taşınmaz mal varlıkları ile borç - alacak durumlarının belirlendiğini ifade eden Altınok, devirden sonra tekrar köy statüsü verilen beldelerin yol, su, kanalizasyon ve diğer altyapı hizmetlerinin İl Özel İdaresi tarafından yapılmasının planlandığını belirtti.

Bu belediyelerin yaklaşık 24 milyon lira borcu bulunduğunu dile getiren Altınok, beldelerin 65'i memur, 107'si işçi olmak üzere toplam 172 personeli olduğunu aktardı.

Belde belediye başkanlarının da görüşlerinin alındığı toplantıda, beldelerin araç, gereç ve taşınmaz mallarının İl Özel İdaresine devredilmesine değinen Altınok, hizmetlerin daha verimli yapılması için, uygun bölgelerde şube veya şantiye oluşturularak, bazı araç gerecin burada toplanması için çalışma yapmayı amaçladıkladını belirtti.

İl merkezine bağlı, Acıpınar, Akçakent, Altınkaya, Armutlu, Doğantarla, İncesu, Karkın, Kutlu, Sarayhan, Sevinçli, Ulukışla, Yuva; Ağaçören ilçesine bağlı Camili; Gülağaç ilçesine bağlı Bekarlar, Sofular; Güzelyurt ilçesine bağlı Ilısu; Ortaköy ilçesine bağlı Balcı, Bozkır, Çiftevi, Devedamı, Harmandalı, Ozancık, Sarıkaraman; Sarıyahşi ilçesine bağlı Boğazköy belediyeleri 2014'ün mart ayında köy statüsüne dönüşmesi planlanıyor. - Aksaray

Kaynak: AA / Yerel

Selami Altınok Güzelyurt Ağaçören Aksaray Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title