Haberler

Akdeniz Üniversitesine Cibuti'den Öğrenci

Mevlana Değişim Programı kapsamında Cibuti Üniversitesi'nden öğrenciler eğitim görmek üzere Akdeniz Üniversitesine geldi.

Cibuti Üniversitesi öğrencileri, Mevlana Değişim Programı kapsamında eğitim almak üzere Akdeniz Üniversitesi'ne gelmeye başladı.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, nisan ayında Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe başkanlığında bir heyetle Cibuti Üniversitesini ziyaret ettiklerini hatırlattı.

Ziyaret kapsamında iki üniversite arasında kapsamlı bilimsel işbirliği ve Mevlana Değişim Programı anlaşmaları imzalandığını anımsatan Özkan, şunları kaydetti:

"Haziran başında ise Cibuti Cumhuriyeti Yükseköğretim Bakanı başkanlığında, Cibuti Üniversitesi heyeti Antalya'ya gelerek, üniversitemizi ziyaret ettiler. Cibuti Üniversitesi heyeti, eğitim öğretim programlarımızı ve öğrencilere sunulan imkanları yerinde incelemişlerdi. Ziyaretin ardından konuk bakan, Akdeniz Üniversitesinin eğitim öğretim kalitesine ve öğrencilere sunulan imkanlara hayran kaldıklarını belirterek, artık Cibutili öğrencileri Akdeniz Üniversitesine göndereceklerini ifade etmişti."

Sağladıkları imkanların dünya standartlarında olduğunu ve bu nedenle Akdeniz Üniversitesi'ni tercih eden uluslararası öğrenci sayısının son yıllarda katlanarak arttığına dikkati çeken Özkan, bu yıl ilk defa dost ve kardeş ülke olan Cibutili öğrencilerin de aralarına katılmasından özellikle mutluluk duyduklarını bildirdi.

Cibuti'den Akdeniz Üniversitesine gelen ilk öğrenci olan ve Akdeniz Üniversitesi Ayşe Sak Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna kayıt yaptıran Şuayip İbrahim Salih ise Akdeniz Üniversitesi ile ilgili beklentilerinin çok üzerinde imkanlar ve harika bir yerleşkeyle karşılaştıklarını ifade etti. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Burhan Özkan Cibuti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title