Haberler

AK Parti Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu:

AK Parti Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu, İlçede Gerçekleştirilen Eğitim, Sağlık ve Alt Yapı Yatırımlarını Anlatarak, Tavşanlı 82 Yıl Devlet Hastanesi ve Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'nin Birleştirilmesi İçin Proje Hazırlığı İçerisinde Olduklarını Bildirdi. Bu Proje Kapsamında Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'nin Bulunduğu Alanda 100 Yataklı Yeni Bir Hastane Binasının Yapıl...

AK Parti Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu, ilçede gerçekleştirilen eğitim, sağlık ve alt yapı yatırımlarını anlatarak, Tavşanlı 82 Yıl Devlet Hastanesi ve Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'nin birleştirilmesi için proje hazırlığı içerisinde olduklarını bildirdi. Bu proje kapsamında Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'nin bulunduğu alanda 100 yataklı yeni bir hastane binasının yapılması için istişarelerde bulunduklarını kaydeden Ordu, düşünülen bu yeni binanın yatırım programına alınabilmesi durumunda ise bakanlık nezdinde çalışmalar başlatacaklarını söyledi.

Daha önce Tavşanlı 82. Yıl Devlet Hastanesi'nin 112 Acil Servisi'nin bölgenin en modern yapısı haline getirildiğini anımsatan Ordu, iki devlet hastanesinin de birleştirilmesi durumunda ilçe merkezinde bulunan 82. Yıl Devlet Hastanesi'nin hizmet binasının sadece kadın doğum ünitesi ile çocuk servisi olarak kalabileceğini, diğer doktorların ise yeni yapılacak modern binalarda hizmetlerini sürdürebileceğini dile getirdi.

"Biz bölgemizin acil ihtiyaçlarını takip ediyoruz" diyen Ordu, Kütahya-Tavşanlı arasında duble yolda 13 kilometrelik bir bölümün kaldığını Haziran'da da müteahhit firmanın kaplama çalışmasına başlayacağını ve yolun bu yaz tamamlanacağını söyledi. Sağlık açısından geçmişte Tavşanlı'da alınamayan iki önemli hizmetin de alınmaya başladığını ifade eden Ordu, şunları söyledi: “Oluşturduğumuz Radyoloji ve Görüntüleme Merkezi ile Tavşanlı'da vatandaşlarımız artık MR ve tomografi hizmeti de alabiliyor. Bu merkezimizden Emet, Harmancık ve Domaniç ilçeleri de faydalanıyor." Tavşanlı'ya kurulması planlanan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için girişimlerin devam ettiğini kaydeden Ordu, "İlçemize kurmayı planladığımız Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için eski hastanemizi tahsis etmek istiyoruz. Proje bakanlığa gönderildi. Bunu da takip ederek en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Bu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kurulduğunda bölgenin modern bir yapısı olarak hizmet verecek" dedi.

Eğitim konusunda üç mahallede yeni binaların yapılarak hizmete girdiğini hatırlatan Milletvekili Hüsnü Ordu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önümüzdeki günlerde bir açılış programı hazırlayacağız. Tavşanlı Endüstri Meslek Lisesi üstünde yurt inşaatları yapıldı. İstasyon Mahallesi ve toplu konut bölgesinde de yeni bir okul yapacağız." Ordu, sözlerini şöyle tamamladı: "İlçeye kurulacak olan 200 milyon dolarlık çimento fabrikası için yatırım başlamak üzere. Firma siparişlerini verdi. Yatırımcılar 1,5 yıl içerisinde bu çimento fabrikasını tamamlamak istiyor." (YB-EFE) 06.05.2008 12:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title