Haberler

Adıyaman haber: Adıyaman'da su değerlendirme toplantısı

Güncelleme:

Gelecekte Adıyaman'ın gelişimini derinden etkileyerek, sosyo ekonomik kalkınmanın ivmesini artıracak olan içme ve sulama projelerinin mevcut durumunun değerlendirildiği toplantı Adıyaman Valiliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Mahmut Çuhadar, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Halil İbrahim Fırat, Yakup Taş, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, DSİ 20. Bölge Müdürü Sançar Biçer ve DSİ Genel Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Toplantıda Adıyaman'ın bereketli topraklarına can suyu olacak ve yapım çalışmaları devam eden Koçali, Gömükan, Çetintepe, Büyükçay barajları ve sulama göletlerinin fiziki gerçekleşmesi ve mevcut durumlarıyla ilgili DSİ 20. Bölge Müdürü Sançar Biçer bir sunum yaptı. Valilikte gerçekleştirilen toplantı sonrası Vali Mahmut Çuhadar ve beraberindeki heyet, yapım çalışmaları devam eden sulama projelerini yerinde gördü. Heyet ilk olarak Çelikhan ilçesine giderek Çelikhan sulaması şantiyesinde devam eden çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkilisinden bilgi aldı. Çelikhan'daki incelemelerinin ardından Vali Mahmut Çuhadar ve beraberindeki heyet, Adıyaman'da 187 bin dönüm araziyi sulayarak kentin bereketli topraklarına can suyu olacak, içme ve sulama amaçlı bir proje olan Koçali Barajı inşaatında incelemelerde bulunarak, Koçali Barajı inşaatının son durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili yüklenici firmadan bilgi aldı. Heyet daha sonra inşaat çalışmaları devam eden ve 73 bin dönüm araziyi sulayacak olan Gömükan barajı inşaatını inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Devam eden sulama projelerinin hizmete sunulmasıyla birlikte bu topraklara bereket geleceğini ve Adıyaman'ın sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkılar sağlayacağını belirten Vali Mahmut Çuhadar, "Adıyamanlı hemşerilerimize iş, AŞ ve ekmek kapısı olacak barajlarımız ve sulama projelerimiz tamamlandığında bu topraklara bereket gelecek, ilimizin sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkılar sağlayacaktır. Bütün sulama projelerinin hayata geçirilmesiyle birlikte ilimizde ürün deseni sayısı artacak ve tarıma dayalı sanayide önemli gelişmeler yaşanacaktır. Böylece kuru ve geleneksel tarımdan, sulu ve modern tarıma geçiş üretim artışıyla kalmayacak, bölgeler arası gelişmişlik farkı en aza indirilerek, kırsal alanda verimlilik ve istihdam imkanları oluşturacak ekonomik ve sosyal kalkınmanın ivmesi artırılmış olacaktır. Bugün milletvekillerimiz ve DSİ genel müdürümüzle birlikte ilimizde yapım çalışmaları devam eden barajlarımızın ve sulamam projelerimizin inşaatlarını gezerek son durumları hakkında bilgiler aldık" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Mahmut Çuhadar Adıyaman Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title