Haberler

Adana'da Okul Sporları Faaliyetleri

Güncelleme:

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi, bu eğitim ve öğretim sezonunda farklı branşlara katılmak için bin 328 okulun başvurduğunu söyledi.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, bu eğitim ve öğretim sezonunda farklı branşlara katılmak için bin 328 okulun başvurduğunu söyledi.

Hadi, daha önceleri okul sporlarının Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü, son 2 yıldır okulların spor faaliyetlerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yönetildiğini, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 4 kişilik birimde kendisinin yanı sıra Ziya Kadiroğlu, Gökhan Gönen ve Hüseyin Durak'ın görev yaptığını belirtti.

Bu eğitim ve öğretim yılı başlarında merkez ve ilçelerde kentte bulunan tüm okulların yönetici ve Beden Eğitimi Öğretmenleri ile toplantılar yaptıklarını, seminerin çok yararlı geçtiğini ve uyum sorunun yaşanmadığına dikkati çeken Hadi, şöyle devam etti:

"Okul spor faaliyetlerini, bünyemizde benimle birlikte 4 kişiden oluşan ekibimizle, İl Tertip Komitesi'nin gözetiminde 2 yıldır düzenli bir şekilde başarıyla gerçekleştirmekteyiz. Şimdiye dek farklı branşlarda faaliyet göstermek için bin 328 okul başvuru yaptı. Farklı branşlarda bin 936 müsabaka gerçekleştirilecek. 4 bin 539'u kız toplam 14 bin 559 öğrenci mücadele edecekler. Okullar branş seçiminde öncelikle futbolu tercih ettiler. Sonra sırasıyla voleybol, atletizm ve basketbola katılım gösterdiler. En fazla Lisanslı öğrenci sayısında kentimiz, Türkiye'de 9. sırada yer almaktadır. Müsabakalar, Yüreğir, Asım Savaş, İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi, Nihat Geven, Çukurova Elektrik, Sarıçam Spor Salonu, futbol ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı tesislerde gerçekleştirilecek."

2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA ADANA'DAKİ OKULLARIN BAŞARISI

Hadi, Adana'nın birçok branşta defalarca Türkiye genelinde önemli dereceler elde ettiklerini kaydetti.

2012-2013 eğitim ve öğretim yılında, Çobanoğlu Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinden milli atlet Demet Parlak, sırıkla atlama dalında Dünya Şampiyonu ve Dünya 3. olduğunu anımsatan Kaya, Özel Final Okulları'ndan Vedat Akkurt 110 metre engelli de Türkiye birincisi ve Dünya 3. olduğunu, Meryem Abdurrahim Gizer Ortaokulu Basketbol Takımı'nın Türkiye birincisi, İşitme Engelliler Ortaokulu, atletizm ve futbol takımı, masa tenisinde Özel Burç Öge takım halinde Türkiye Şampiyonu olduklarını anlattı.Ayrıca, Adana'da takım ve ferdi sporlarda birçok okulun Türkiye ikinciliği, üçüncülüğü ve dördüncülüğü bulunuyor.

Hadi, bireysel olarak da Güzel Sanatlar Spor Lisesi'nden tekvando da Sadullah Taytemur, Kılıç Arslan Ortaokulu'ndan güreşte Batuhan Öksüz, Şeref Can Karani, Endüstri Meslek Lisesi'nden güreşte Ahmet Göl, Kurtepe Endüstri Meslek Lisesi'nden güreşte Osman Selçuk Aladağ, Halıcılar Anadolu Lisesi atletizmde Zeki Cem Tenekebüken, Emine Türkan İkiz Ortaokulu'ndan atletizmde Mehmet Karakoç'un Türkiye şampiyonu olduğunu ifade etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi başkanlığındaki komitede, şu isimler görev yapıyor:

Hamit Şentürk (İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı), Kazım Tekin (Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü), Kamil Dikici (Okul Sporları İl Temsilcisi), Nida Kaya (Okul Sporları Birim Sorumlusu), Hanifi Altun (Spor Servisi Şefi), Muhsin Yolcu (Beden Eğitimi Öğretmeni), Çiğdem Fitik (Beden Eğitimi Öğretmeni) - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Fazlı Bayram Hadi Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title