Haberler

A Takımı Projesi Hayata Geçirildi

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan lisede okuyan başarılı öğrencilere yönelik 'Lise A Takımı Projesi' hayata geçirildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Kaymakamı Mimar...

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan lisede okuyan başarılı öğrencilere yönelik 'Lise A Takımı Projesi' hayata geçirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz, ilçede Çermik Anadolu Lisesi, Kız Teknik ve Meslek Lisesi, KVK Ercan Demirkol Anadolu Lisesi ile Çok Programlı Lise'de okuyan zeki, çalışkan ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin tespit edilmesi, tespit edilen öğrencilerin 9. sınıftan başlayarak 12. sınıfa kadar özel bir çalışma programı ile yetiştirilip, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda istedikleri üniversitelerin istedikleri bölümü kazanmalarını sağlamak amacıyla 'Lise A Takımı Projesi'ni hazırladıklarını söyledi. Kaymakam Batmaz, 'Lise A Takımı Projesi'ni ilçedeki 4 lisede hayata geçirdiklerini vurgulayarak, 'A Takımı' kurulumunun Kaymakam, Milli Eğitim Müdürü, şube müdürü, okul müdürü, rehber öğretmen ve ilgili öğretmenlerden oluştuğunu ve bu kurulun 15 günde 1 toplandığını, projenin uygulanmasıyla ilgili durum değerlendirmesi yaptığını kaydetti.

Kaymakam Batmaz, "Liselerimizde okuyan ve 'A Takımı Projesi' kapsamına alınan 186 öğrenciye hafta sonları kendi okullarında üniversiteye hazırlık kursu verilecek. Bu öğrencilere özel derslikler oluşturulacak, dersliklerde her öğrenciye ait özel dolap, projeksiyonlu akıllı tahta, bilgisayar koyduk. 9-10 ve 11. sınıftaki öğrenciler hafta sonları bu sınıflarda ders görecek. 9. sınıfta okuyan öğrencilere sadece YGS konuları verilecek. 10. sınıflarda LYS konuları da işlenecek. 11. sınıflarda YGS+LYS konuları işlenerek, dönem sonu YGS ve LYS deneme sınavları yapılıp öğrencilerin sistemli bir çalışma ile üniversiteye hazırlanacak" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mimar Sinan Batmaz Diyarbakır Çermik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title