Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Alaplı ve Çaycuma ilçelerinde törenlerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Alaplı ve Çaycuma ilçelerinde törenlerle kutlandı.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şen tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Hava muhalefeti nedeniyle Alaplı Spor Salonu'nda devam eden kutlamalarda konuşan Şen, Anadolu'da tutuşturulan bağımsızlık meşalesinin, 23 Nisan 1920'nin ülkenin dört bir yanını aydınlatan güneş haline geldiğini söyledi.

Öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları gösterisiyle devam eden kutlamalarda, düzenlenen sportif müsabakalarda ve yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Çaycuma

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çaycuma Stadı'nda devam eden törende konuşan Özdemir, Türk milletin şanlı tarihinin en önemli dönüm noktalarından birinin 23 Nisan 1920 olduğunu belirterek, "23 Nisan 1920'de Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından anaokulu öğrencileri, çeşitli gösteriler gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Şen 23 Nisan Çaycuma Alaplı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title