Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci ve AEÜ Rektörü Prof. Dr. Saylam mesaj yayımladı.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bahçeci, mesajında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi değerleri içinde barındıran, farklı kültürlerin aynı noktada buluşmasını sağlayan bir bayram olduğunu belirtti.

Çok zor şartlarda kazanılan bir zaferin sonucu olan cumhuriyeti, birlik ve beraberlik içerisinde koruyarak, toplumsal barışı sürekli kılarak, aydınlık yarınlara emin adımlarla ilerleyeceklerini vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:

"Çocukları çok seven Atatürk, bu önemli günü çocuklara armağan ederken, sizlere verdiği önemi ve sevgiyi bir kez daha göstermiştir. Sizler Türkiye'nin gülen yüzüsünüz. Gelecek sizlerin ellerinde. Sizlerin tarihini, kültürünü iyi bilen, insana değer veren bireyler olarak yetiştiğinizi görmek, en büyük mutluluğumuz olacaktır. Ulus ve yurt sevgisiyle cumhuriyeti yükselteceğinize, ulusunuz ve ülkeniz için her zaman en iyisini yapacağınıza inancımız sonsuzdur. Sizleri çok seviyor ve çok güveniyoruz."

Rektör Prof. Dr. Kudret Saylam da Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir simge ve moral kaynağı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının ve ulusal egemenliğin ilan edilişinin 94. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Saylam, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyetimizin temel kurumlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışı, milletimizin kendi geleceğini tayin etme konusundaki azim ve kararlılığının bir göstergesi ve dünya milletleri arasında var olma mücadelesinin en önemli adımıdır. Mutluluğunu ve gururunu yaşadığımız 23 Nisan aynı zamanda barış ve kardeşliğe bir çağrıdır. Bugün bu büyük bayram, Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecek nesillere duyduğu güvenin bir göstergesi olarak coşkuyla kutlanmaktadır. Her yıl sevincini yaşadığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyor, birlik ve beraberlik içinde nice bayramlar diliyorum." - Kırşehir

Kaynak: AA / Yerel

Kudret Saylam Yaşar Bahçeci Kırşehir 23 Nisan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title