Haberler

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü

MHP İl Başkanı Sezer: "Alın teriyle ekmeklerini kazanmak için zorlu şartlarda çalışan çiftçilerimizin yanındayız ve destekçisiyiz"

MHP İl Başkanı Ayhan Sezer, alın teriyle ekmeklerini kazanmak için zorlu şartlarda çalışan çiftçilerin yanında olduklarını ve her zaman desteklediklerini bildirdi.

Sezer, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, insan yaşamının sürdürülebilmesi için tarımsal üretim sektörünün olmazsa olmazlarından olan, çiftçilerin üretim aşamasında karşılaştığı her türlü zorluğa rağmen alın terinden aldığı güçle emeğinin karşılığını alma mücadelesi içinde hayata tutunmaya çalıştıklarını vurguladı.

Tarihin en eski mesleklerinden olan çiftçiliğin insanlık tarihi kadar eski olduğunu dile getiren Sezer, şunları kaydetti:

"14 Mayıs, sadece ülkemizde değil bütün dünyada 'Dünya Çiftçiler Günü' olarak kutlanıyor. Bu özel günde çiftçilerimizin ülke ekonomisine katkıları göz ardı edilmemeli, onların çalışma şartlarının kolaylaştırılması ve ekonomik destek noktasında da isteklerine kulak verilip çalışmaların o doğrultuda yapılmasını istiyoruz. Türkiye nüfusunun büyük bir bölümü köylerde çiftçilik yaparak hayatlarını idame etmeye çalışmaktadırlar. Alın teriyle ekmeklerini kazanmak için zorlu şartlarda çalışan çiftçilerimizin yanındayız ve destekçisiyiz.  Ülke genelindeki yağışların azlığından dolayı çiftçilerimiz büyük sıkıntılar yaşamıştır, bu noktada devletimizin de çiftçilere gerekli desteği vermelerini bekliyoruz. Var olan kuraklığın son bulup, yağışların artmasını ve bol, bereketli mahsuller alınmasını Cenab-ı Allah'tan diliyoruz." - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Çiftçiler Günü Ayhan Sezer Yerel Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title