Haberler

Yeni aldığı otomobilin hava yastıklarının yerinden köpük çıktı

Güncelleme:

İstanbul Sultangazi'de sağlık personeli Emine Tunçel, 6 ay önce satın aldığı ikinci el otomobili tamirciye götürdüğünde, aracın torpido bölümünde hava yastıklarının olmadığı ve köpükle kapatıldığı ortaya çıktı. Tunçel, aracı satın aldığı kişi ve ilk ekspertizden şikayetçi oldu.

Sultangazi'de 112 Acil Sağlık Personeli Emine Tunçel, 6 ay önce 700 bin liraya satın aldığı otomobili, arızalanınca tamirciye götürdü. Aracın ağır hasarlı olduğu ve yapılan ikinci ekspertizinde ise torpido bölümünde hava yastıklarının olmadığı, köpükle kapatıldığı ortaya çıktı.

EKSPERTİZDE HAVA YASTIĞI ÇIKMADI

Tunçel, 2019 Opel Corsa marka otomobilini sürüş esnasında sağa - sola sarsılması üzerine tamirciye götürdü. Tunçel, aldığı otomobile 30 bin lira masraf yaptı. Aracın sorunlarının bitmemesi üzerine tekrar tamirciye giden Tuncel, hava yastığı ışıklarının yandığını fark etti. Otomobili inceleyen tamirci ustası, aracı yeniden ekspertize gönderdi. Burada yapılan detaylı incelemede aracın torpido bölmesindeki hava yastıklarının olmadığı ortaya çıktı. Tuncel, hem aracı satın aldığı kişiden hem de ilk ekspertizden şikayetçi oldu.

"6 AYDIR TAMİRCİDEN ÇIKAMADIM"

Arabayı aldığı andan beri tamirciden çıkamadığını söyleyen Emine Tunçel, "Araba dıştan çok temiz. Aldığım yerde ekspertize götürdüm. Haliyle güvenli geldi. Sitede ne yazdıysa birebir aynısıydı. 4 tane lokal boyası var yazıyordu. Kilometresi güzel, model yüksek haliyle kadınım, temiz araba istiyorum. Ama 6 aydan beri ben tamirciden çıkamadım. İlk etapta arıza ışıkları yanmaya başladı. Araba sürekli sağa ve sola doğru çekmeye başladı. Lastikler kabak dendi, lastikleri değiştirdik. 4 defa rot balans yapıldı, bu araç sorunsuz dendi. Amortisörler değişti, akslar değişti elinden geleni yaptılar, arıza devam etti. Yan kapı sürekli kasıyor, ben bu arabada çocuk taşıyorum, arkada çocuk oturuyor, ustama gösterdim kapının vidasını contası yok" dedi.

"İKİSİNE DE DAVA AÇACAĞIM"

Arabayı aldığı zaman gittiği ekspertizin anlamadığını iddia eden Tunçel, "En son hava yastığı ışığı 6 ay sonra yandı. Işık yanınca hava yastığının açtığını anladık. Şimdiki eksperim anladı o zaman ki eksperim anlamadı. Hava yastıkları açılmış, direnç takılmış arabanın ağır hasarlı olduğunu anladım. Şimdiye kadar 30 bin lira masraf yaptırdım ama daha masraf yaptırmadım. Esas önemli olanları yaptırmadım. Arabanın beyni olan akünün önünde hasar varmış, o tutturulmuş, yapıştırılmış. Arabayı 700 bin liraya aldım. Kredi çektim onun da faizi var. En az 900 bin liraya geldi. İkisine de dava açacağım" şeklinde konuştu.

KÖPÜKLE DOLDURULMUŞ

Hava yastığının olmadığını fark eden ekspertiz ustası Ferdi Gökçe, "Aracı incelediğimizde hava yastığı kısmının köpükle doldurulduğunu fark ettik. Sonuçta insanlar bu araca hava yastığı koyulurken bizim can güvenliğimiz ön plana alınarak koyuluyor" ifadelerini kullandı.

"AKÜYÜ DEĞİŞTİRİRKEN EZİKLERİ GÖRDÜM"

Aracın geldiğinde hasarlı olduğunu fark eden Mustafa Büyük, "Akü yerini değiştirirken ön taraftaki ezikleri gördüm. Arabadan şüphelendim. Arabanın kazalı ya da ağır hasarlı olduğunu düşündük. Arabayı kontrol ederken hava yastıklarının patlamış olduğunu tahmin ettim. O şekilde aracın hasarlı olduğunu anladık" diye konuştu.

Yeni aldığı otomobilin hava yastıklarının yerinden köpük çıktı

Yeni aldığı otomobilin hava yastıklarının yerinden köpük çıktı

Yeni aldığı otomobilin hava yastıklarının yerinden köpük çıktı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sultangazi İstanbul Otomobil Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (16)

Spectrum:

Geçmiş olsun, sıkıntılı durumlar. Sağlam bir expere gitmek lazım herkes işten anlamıyor

78
3
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

TC Ciftligi

yanıt34
yanıt20
Snn Aksu:

Sonuçta experte gitmiş sağlam mi degilmi alninda yazmıyor sahtekar olan ben sahtekarim demiyor vatandasin dikkatli olması değil devletin kanunları bunun önüne geçer

yanıt47
yanıt4
Spectrum:

Snn Aksu, Zaten etrafta sahtekar kaynadığı için sağlam birine gitmesi lazım demiştim, yani 700bin TL veriyorsun. Araç almadan önce bi araştırılır, kim işinin ehli düzgün referansı olan kişidir diye. Kimsenin alnında sahtekar yazmıyor da sendede akıl fikir var ee bi zahmet kullan onu saksı niyetine taşıma. Kanunda cezası varda umursayan kim? Eşek eti at eti satılan yerleri mühürleyip yapan kişilere para cezası verdiler, son mu buldu?

yanıt6
yanıt0
tahsin bueyuekkol:

Devlet boyle sahtekarliga el koymali. Tüm suclulari cinayet veya cinayete tesebbus sorusturma acmali. tamirciye kadar.

53
1
yanıtYanıtla
Fakır:

çok haklısın ama biliyorsun suçlular adli kontrol şartıyla serbet bırakılıyor

yanıt24
yanıt3
Bükücü:

Sanayi işi olmuş :))

32
5
yanıtYanıtla
Berke Dagdeviren:

insan yenisini koyar bari. Araçlara tam expertiz zorunlu olmalı motor.airbagler vs. Expertiz firması kusurlu olduğu zaman ruhsati iptal edilip ciddi para cezasına mahkum olmalı hatta expertix firması ölümlü kaza sonrası açılmayan airbağe onay verdiyse hapis cezasıyla karşılaşmalı.

19
0
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Expertiz parası da almış başını gitmiş. 2021 de 750 TL verdimdi. Şimdi kaç para kim bilir

yanıt2
yanıt0
Nuri Aga:

Arkadaş memleket üç kağıtçıdan,hileden hurdadan geçilmiyor.

15
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title