Haberler

Aksaray'da Pazarcı, Patatesin Kilosunun 15 Lira Olduğunu Söyledi, İki Patates 980 Gram Geldi: "Patatesin Tanesi 7,5 Lira"

Güncelleme:

Aksaraylı pazarcı, patatesin kilosunun 15 lira olduğunu söyledi. CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, eline aldığı iki patatesi tarttı, 980 gram geldi. Ertürk “Arkadaşlar patatesin tanesi 7,5 lira” dedi.

KEMAL ONUR ATALAY

Aksaraylı pazarcı, patatesin kilosunun 15 lira olduğunu söyledi. CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, eline aldığı iki patatesi tarttı, 980 gram geldi. Ertürk "Arkadaşlar patatesin tanesi 7,5 lira" dedi.

Aksaray'da pazara alışveriş yapmaya gelen bir vatandaş, "Atacaklarsa atsınlar beni cezaevine. İdamsa idam Türkiye'yi ne hale getirdiler. Ben her hafta pazara gelir giderim. Ben çocukken bunlar ucuzdu ayılmayan bir bizim hemşehriler kaldı" dedi.

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, partinin il ve ilçe yöneticileriyle birlikte esnafı ziyaret etti. Pazarda esnaf ve vatandaşların ekonomik kriz ve pahalılık ile ilgili sorunlarını dinleyen Ertürk üreticinin de vatandaşın da zor durumda olduğunu söyledi.

Ertürk ile konuşan bir pazarcı esnafı "Patates 15 lira, soğan 10 lira. Patates Nurdağı'nın, nakliye 700 milyon (700 lira) oradan buraya. Tarlada 9 lira, işçiliğin var, çuval paran var. Hepsini içine kattık mı ancak çıkıyor firesi de var. Ancak çıkıyor" dedi.

"BUNLAR HEP PAHALILIKTAN"

Eline iki adet patates alıp tartan CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, "980 gram çıkan patates 15 lira. Arkadaşlar patatesin tanesi 7,5 lira işte bakın üretici de kazanamıyor ama maliyet artışlarından dolayı bir tane patates 7,5 lira bu fiyat pahalılığı. Sizlik bir şey yok siz zaten maliyetler altında ezilmiş durumdasınız. Üreticinin de bir şeyi yok emeğinin karşılığını alamıyor" dedi.

Maliyetler arttıkça fiyatların arttığını söyleyen bir pazarcı ise, "Sattığım ürün geçen yıl 2 liraydı şu an 12,5 lira, bu neyden kaynaklı mazottan kaynaklı. Vatandaş çok zor durumda Allah yardımcısı olsun" diye konuştu.

"AKSARAY UYANMADI"

Pazara alışveriş yapmaya gelen bir vatandaş ise, "Şimdi bizim topraklar, Doğu, Güneydoğu, Karadeniz, herkes uyandı… Bir bizim memleketimiz uyanmadı. Daha ileriye gitmeye gerek yok şekiller belli. Hayat standartları görülüyor, yaşanıyor. Bizim memleketimiz bir de Niğde uyanmadılar sağ olsunlar. ya arkadaş göz önünde her şey. Emeklinin yanında CHP, güçsüzün yanında CHP, her yerde CHP. Atacaklarsa atsınlar beni cezaevine. İdamsa idam Türkiye'yi ne hale getirdiler. Ben her hafta pazara gelir giderim. Ben çocukken bunlar ucuzdu ayılmayan bir bizim hemşehriler kaldı" dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Ali Abbas Ertürk alışveriş Aksaray Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title