Haberler

Yerel Yönetimlerde Kadın Projesi Eğitimi Başladı

Kars Valiliği Mahalli İdareler Müdürlüğü Tarafından Hazırlanan ve Uygulanan Birleşmiş Milletler (BM) Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı (Bmop) Kapsamında Sabancı Vakfı'ndan Hibe Almaya Hak Kazanan "Yerel Yönetimlerde Kadın Projesi" Başladı.

Kars Valiliği Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve uygulanan Birleşmiş Milletler (BM) Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı (BMOP) kapsamında Sabancı Vakfı'ndan hibe almaya hak kazanan "Yerel Yönetimlerde Kadın Projesi" başladı.

Kars Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, katılımcılara kaymakamlar ve Kafkas Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından, "Anayasal haklar, yerel yönetimin tanımına giren kurumların görev ve sorumluluk alanları, köy ve mahalle muhtarlıkları hakkında bilgilendirme, seçme ve seçilme koşulları, Siyasi Partiler Kanunu, yerel yönetimlerde kadın temsiliyeti konusunda veriler, lobicilik, kampanya yönetimi ve siyasette kadın kotası" konularında bilgi verildiği belirtildi.

Kars Valiliği Gazi Toplantı Salonu'nda başlayan ve yerel yönetimde kadın sayısının fazla olmasının kadınların yaşamış olduğu sorunların daha fazla dile getirilmesini sağlayacağı toplantıda şu konular ele alındı:

"Kadınların gerek İl Özel İdaresi gerekse Belediyelerde temsil ediliyor olmasının, kadınlarla ilgili yapılacak işlere öncelik tanınacağı gibi kadınlarla ilgili hizmetlerde ödeneklerden daha fazla pay ayrılmasını sağlayacağı görüşüyle, proje kapsamında 22 mahalleden projeye katılacak 18-45 yaş arası 66 kadının öncelikle üniversite, yüksek okul, lise veya en az ilköğretim mezunları arasından seçilen ve ‘Kars'taki kadınların karar alma mekanizmalarına katılımlarına destek olmayı hedefleyen projenin 3. grup eğitimleri, Selim Kaymakamı Yunus Kalaycı tarafından yerel yönetimin tanımına giren kurumların görev ve sorumluluk alanları." Eğitim seminerinin ardından, Vali Mehmet Ufuk Erden, Vali Yardımcısı Doğan Dedirdaş ve BMOP Koordinatörü Sibel Alp Arguhan katılımcıları ziyaret edip, bir süre sohbet ettiler.

Projeyle ilgili bilgi veren Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş, proje sonunda 2 Haziran'da Güler Sabancı'nın da katılacağı bir törenle panel yapılacağını ve katılımcıların sertifikalarının verileceğini belirtti.

Vali Mehmet Ufuk Erden de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir. Kadınlarımızın toplumdaki yeri ve görevleri konusunda bir birey olarak kişiliğini kazanması ve toplum içinde hak ettiği yeri alması gerekmektedir. Kadınlarımız, günümüzde sanattan, politikaya kadar her düzeyde sürekli gelişmekte, sorunlarına çözüm isteğini her geçen gün daha yüksek sesle dile getirmektedir. Kars, İçişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletlerince ortak yürütülen ‘Kadın ve Kız Çocuklarının Haklarının Geliştirilmesi' programı uygulanmakla kadın dostu kent olma yolundaki altı İl içerisinde bulunmakta olan bir marka kenttir. Bu projeyle beraber, il genel meclisi, belediye meclisi ve muhtarlıklarda daha fazla kadınımız yer bulabilecektir. Kadınların huzurla sosyal ve siyasal yaşama daha etkin katıldığı bir Kars ve Türkiye diliyor, projenin başarılı olması ümidiyle emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum."dedi.

Vali Erden daha sonra kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

(İD-İRT-Y) 14.03.2008 19:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title