Haberler

Yenişehir'de yapı kullanma izni olmayan binalara mühür uyarısı

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yapı kullanma izni bulunmayan binaların tehlike arz ettiğini ve vatandaşların can ve mal güvenlikleri nedeniyle bu konutları satın almamaları gerektiğini söyledi.

Mağduriyetleri önlemek amacıyla yapı kullanma izni olmayan konutları mühürleyeceklerini vurgulayan Başkan Özyiğit, "Hemşehrilerimizin can ve mal güvenliğini korumak bizim öncelikli sorumluluğumuz" dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit Yenişehir'de konut ve ticari alanlarının gelişmekte olduğunu ifade etti ve inşaat ruhsatı alarak tamamlanan ancak kullanma izni bulunmayan binaların hukuki ve teknik açıdan tamamlanmamış sayıldığına dikkat çekti. Başkan Özyiğit, kullanma izni olmayan binaların hukuki ve teknik açıdan inşaat olarak değerlendirildiğini ve vatandaşların can güvenliğini riske attığını belirtti.

Yapı kullanma izni olmayan binalarda yasa gereği bağımsız bölüm aboneliği yapılarak binalara su, elektrik ve doğalgaz bağlanamıyor. Ayrıca izni bulunmayan binaların çoğunda "şantiye elektriği ve suyu" kullanılıyor. Bu durum elektrikli ev aletlerinde arızalara sebep olurken, yangın gibi kötü sonuçlara da yol açabiliyor.

İzni olmayan yapılara altyapı hizmeti yok

3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 31. Maddesi'nde konuyla ilgili olarak "İnşaatın bitme günü, kullanma izninin verildiği tarihtir. Kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılarda izin alınıncaya kadar elektrik, su ve kanalizasyon hizmetlerinden ve tesislerinden faydalandırılamazlar. Ancak kullanma izni alan bağımsız bölümler bu hizmetten istifade ettirilirler." hükmü bulunuyor.

Yapı kullanma izin belgesi nasıl alınır?

Müracaat üzerine yapının ruhsat ve eklerine uygun olduğu ve kullanılmasında fen ve sağlık bakımından sakınca görülmediğinin tespiti ve evrakların tamamlanmasıyla yapı kullanma izni düzenlenir. Vatandaşlar yenisehir.bel.tr adresini de ziyaret ederek detaylı bilgi alabilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdullah Özyiğit Yenişehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title