Haberler

Yenimahalle Ata'yı Sevgi ve Özlemle Andı

Yenimahalleliler, 10 Kasım’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79’uncu yılında andı.

Yenimahalleliler, 10 Kasım'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 79'uncu yılında andı.

Yenimahalle'de resmi tören, belediye binası Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. Törene Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Hüseyin Boran, belediye meclis üyeleri, belediye personeli ve Yenimahalleliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Atatürk Anıtı'na çelenk koyan Yaşar, "Atatürk'ün yaktığı ışık ilelebet yanacak, kurduğu Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır" diyerek sözlerine başladı. Yaşar, "Mustafa Kemal Atatürk yoktan bir devleti var etmiştir. Atatürk, 600 yıllık bir imparatorluğun Sevr'i imzalaması ve işgalin başlamasının ardından milli mücadeleyi yönetmiş ve bugünkü Misak-ı Milli sınırlarını çizmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk yeni bir ulus oluşturmuş, yeni bir devlet kurmuştur. Bu devlet Atatürk'ün gösterdiği hedefler sayesinde onun ilkeleriyle, devrimleriyle bugüne kadar gelmiştir. Bu Atatürk'ün demokrasisi, eşit yurttaşlığı, insan hakları ve özgürlüğü sayesindedir. Dünyadan çok liderler gelip geçmiştir ama Mustafa Kemal Atatürk gibi fikirleriyle, düşünceleriyle hem dünyaya hem de Türkiye'ye ışık saçan başka bir lider daha yoktur" dedi.

Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi de Yenimahalle'de hizmet veren Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri'nden yaklaşık 50 öğrenciyi Anıtkabir'e götürdü. Ata'nın huzuruna çıkarak anne ve babalarıyla Anıtkabir'i gezen engelli öğrenciler, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'nde duygu dolu anlar yaşadı. Ziyaretin ardından engelli öğrenciler, kendi elleriyle yaptıkları Atatürk panosunu Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimine hediye etti. Engelliler Birimi yetkilileri, panoyu odalarına asacaklarını söyledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yenimahalle Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Kartal Fethi Yaşar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title