Haberler

Yenimahalle Ata'yı Sevgi ve Özlemle Andı

Yenimahalleliler, 10 Kasım’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79’uncu yılında andı.

Yenimahalleliler, 10 Kasım'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 79'uncu yılında andı.

Yenimahalle'de resmi tören, belediye binası Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. Törene Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Hüseyin Boran, belediye meclis üyeleri, belediye personeli ve Yenimahalleliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Atatürk Anıtı'na çelenk koyan Yaşar, "Atatürk'ün yaktığı ışık ilelebet yanacak, kurduğu Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır" diyerek sözlerine başladı. Yaşar, "Mustafa Kemal Atatürk yoktan bir devleti var etmiştir. Atatürk, 600 yıllık bir imparatorluğun Sevr'i imzalaması ve işgalin başlamasının ardından milli mücadeleyi yönetmiş ve bugünkü Misak-ı Milli sınırlarını çizmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk yeni bir ulus oluşturmuş, yeni bir devlet kurmuştur. Bu devlet Atatürk'ün gösterdiği hedefler sayesinde onun ilkeleriyle, devrimleriyle bugüne kadar gelmiştir. Bu Atatürk'ün demokrasisi, eşit yurttaşlığı, insan hakları ve özgürlüğü sayesindedir. Dünyadan çok liderler gelip geçmiştir ama Mustafa Kemal Atatürk gibi fikirleriyle, düşünceleriyle hem dünyaya hem de Türkiye'ye ışık saçan başka bir lider daha yoktur" dedi.

Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi de Yenimahalle'de hizmet veren Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri'nden yaklaşık 50 öğrenciyi Anıtkabir'e götürdü. Ata'nın huzuruna çıkarak anne ve babalarıyla Anıtkabir'i gezen engelli öğrenciler, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'nde duygu dolu anlar yaşadı. Ziyaretin ardından engelli öğrenciler, kendi elleriyle yaptıkları Atatürk panosunu Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimine hediye etti. Engelliler Birimi yetkilileri, panoyu odalarına asacaklarını söyledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yenimahalle Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Kartal Fethi Yaşar Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title