Haberler

Yeni Doğan Kızına, Yardıma Gelen Sağlıkçıların Adını Verdi

Güncelleme:

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kar ve tipi dolayısıyla yolu kapanan köyde doğum sonrası rahatsızlanan kadın, sağlık ekiplerinin 6 saatlik çalışmasıyla evinden alınarak hastaneye ulaştırıldı. Kadın, doğan bebeğine sağlık çalışanlarının ismini verdi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kar ve tipi dolayısıyla yolu kapanan köyde doğum sonrası rahatsızlanan kadın, sağlık ekiplerinin 6 saatlik çalışmasıyla evinden alınarak hastaneye ulaştırıldı.

İran sınırında ilçeye 50 kilometre mesafedeki Çobanpınar köyünde yaşayan 27 yaşındaki hamile Hülya Şen'in aniden rahatsızlanması üzerine eşi Resul Şen, telefon şebekesinin çekmediği köyde durumu Çobanpınar Karakolu'na bildirerek yardım istedi.

SAĞLIK EKİPLERİ 6 SAAT BOYUNCA YOĞUN ÇABA SARF ETTİ

Havanın yağışlı olması nedeniyle helikopter gelemeyen bölgeye karla mücadele ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

Sağlık ekipleri, yolu kardan kapanan köye ulaşabilmek için İl Özel İdaresine bağlı Yüksekova Şantiye Şefliği karla mücadele ekibiyle yola çıktı.

Ekipler, köye giriş çıkış yaparken kara saplanıp mahsur kalan bazı araçları vatandaşların yardımıyla kurtardı.

Köye ulaşıncaya kadar bir çok güçlükle karşılaşan, kar, tipi ve çamurlu yollarla mücadele eden, zaman zaman ambulansın zincirini söküp takarak zorlu bir yolculuğun ardından Şen'in evine ulaşan ekipler, kadının, akrabalarının yardımıyla doğum yaptığını öğrendi.

EKİPLER, 6 SAATLİK ÇALIŞMAYLA HASTANEYE YETİŞTİRDİ

Ekipler, anne ve bebeğe ilk müdahalesini evde yaptıktan sonra ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne götürmek üzere yola çıktı.

Yaklaşık 6 saatlik zorlu çalışmayla hastaneye ulaştırılan Şen, yeni dünyaya gelen bebeğine, kendisi için seferber olan sağlık memurları "Gülay ve "Emine"nin adını verdi.

Anne Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, hem sağlık hem de karla mücadele ekiplerinin kendilerine ulaşmak için büyük sıkıntı yaşadığını söyledi.

"BİZİM İÇİN ZAHMETE KATILMALARI HEPİMİZİ DUYGULANDIRDI"

Köy merkezden uzak olduğu için kışın hastaneye gitmekte güçlük çektiklerini ifade eden Şen, şöyle konuştu:

"Akrabalarımın yardımıyla doğum yaptım. Burada bazen çok zorluk çekiyoruz. Devletimiz sağ olsun tüm imkanlarıyla bizim için seferber oldu. Her ne kadar doğumu evde yapmış olsam da bizim için bu kadar zahmete katlanılması hepimizi duygulandırdı. Ben de bunun için yeni doğan üçüncü çocuğuma beni kurtarmaya gelen sağlık görevlilerinin adını vermek istedim."

Baba Şen ise eşinin hastaneye yetiştirilmesi için tüm ekiplerin büyük çaba gösterildiğini belirterek, "Her şeye rağmen ekipler evimize kadar gelip hastamla ilgilendi. Çok şükür eşimin de bebeğimin de durumu çok iyi. Allah herkesten razı olsun." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Yüksekova Hakkari Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title