Haberler

Yeni Çeltek'in 2007 Yılı Kazancı 20 Milyon YTL'nin Üzerinde

Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'nde 2007 Yılı İçerisinde Önemli Yatırımlar Yapan Yönetim, İşletmenin Bu Yılki Toplam Kazancının 20 Milyon YTL'yi Geçeceğini Açıkladı.

Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'nde 2007 yılı içerisinde önemli yatırımlar yapan yönetim, işletmenin bu yılki toplam kazancının 20 milyon YTL'yi geçeceğini açıkladı.

Amasya'nın Merzifon ilçesi ve Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bulunan işletmeleri ile faaliyet gösteren, Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi, Kömür İşletmeleri A.Ş., Türkiye Kömür İşletmeleri, Merzifon Belediyesi ve Amasya Belediyesi'nin ortağı olduğu Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'nde 2007 yılında önemli yatırımlar yapıldı.

Daha önceki yıllarda büyük sıkıntıların yaşandığı, işçilerin ve işletmelerin zor günler geçirdiği Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'nde 2007 yılı içerisinde yapılan yatırımları ve harcamaları açıklayan Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "İşletmelerde oluşan kıdem tazminatları için 1 milyon 100 YTL ödendi, Merzifon'da bulunan işletme için Kardemir Çelik Fabrikası'ndan 305 bin YTL'lik demir bağı alındı, her iki işletme için kömür torbalamada kullanmak

üzere yaklaşık 500 bin YTL'lik çuval alındı. Sorgun işletmesinde 2009 yılına hazırlık için 750 metreküplük dekapaj ihalesi yapıldı ve 600 bin YTL ödendi. Merzifon işletmesinde çamur ile kaplı olan yollar asfaltlandı, Sorgun işletmesinde yaklaşık 4 yıldır kapalı olan yeraltı işletmesi kömür hizmeti alımı ihalesi yapılarak yaklaşık 80 işçi istihdam edildi. İşçilerimize özel ferdi sigorta yapıldı. Merzifon işletmesinde skip desandrenin modernizasyonu için 440 bin YTL'lik, 840 kw'lık elektrik girişi ve

panoların yenilenmesi için 213 bin YTL'lik ihale yapılırken, 523 bin YTL tutarında yeraltı kablosu bağlantısı yapıldı" dedi.

2007 yılı içerisinde 215 bin ton kömür üretimi yaptıklarını ifade eden Başkan İsmet Özarslan, hedeflerinin Yeni Çeltek kömürünün Türkiye'de en çok talep gören kömür olmasını sağlamak olduğunu belirtti.

(DY-SA-MEF-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title