Haberler

Galatasaray'dan Hipnotize Pres ve 3 Puan!

Onur Kızılkaya

Onur Kızılkaya

Operasyon & Optimizasyon Koordinatörü / Melon Reklam
22.12.2020 10:33

Son haftalarda artan performansı sonrası Karagümrük'e son dakikada yenilen Galatasaray, Göztepe maçına çok hırslı başladı. Bu başlangıçta Galatasaray'ın genlerine işlemiş olan kaos ortamının da etkisi büyüktü. Rakibi hipnotize eden kontra pres ile ilk 12 dakika da 2-0 öne geçti. İkinci golden 2 dakika sonra kaleyi bulan ilk şutun gol olması Galatasaraylı futbolcuların özgüvenini kırdı. Sezon başından beri savunmanın belki de bu kadar iyi performans sergilemesinin sebebi, arkasında güveneceği bir kaleci rotasyonunun olmaması. Öyle ki, Okan ve Fatih'in yediği hatalı gollere rağmen Galatasaray lig tarihinin en az gol yediği sezon başlangıçlarından birine imza attı.

Galatasaray'ın aksine Göztepe'de golü bulduktan sonra özgüvenle rakibinin üzerine gitti. Final pasları ve son vuruşlardaki başarısızlığın ardından, kendi adına sezonun belki de en kötü performansını sergileyen Taylan'ın harika pasında Sofiane Feghouli bu sezon ligdeki ilk golünü attı ve takımını rahatlattı. Oyunun son anlarında Göztepe tehlikeli pozisyonlar yaratsada maç boyunca sürdürdüğü son vuruş başarısızlığından dolayı golü bulamadı ve maç 3-1 Galatasaray lehine sonuçlandı. Galatasaray sezon başından beri tüm maçlarda takım oyununu sahaya hem pozitif hem de negatif anlamda yansıtıyor. Tüm maçlarda ya takım olarak çok iyi oynadı ya da takım olarak çok kötü oynadı. Fatih Terim'in özellikle takımın maç içindeki durağanlaşmasına bir çözüm bulması gerekiyor. Takım olarak iyi oynarken pres gücünü artıran Galatasaray'lı futbolcular, kötü oynarken pres gücünü bir anda kaybediyor. Defans oyuncularının, özellikle Luyindama'nın oyun kurma beceresi olmamasına rağmen sürekli oyun kurmaya çalışması ve yaptığı top kayıpları, sonrasında Galatasaray'ın kalesine pozisyon olarak geri dönüyor. Galatasaray'ın sezon başından beri en iyi oyunlarının kilit noktaları yaptığı sert pres ve atak devamlılığını sağlayan ribaundlar. Karagümrük yenilgisinin ana nedenlerinden biri takımın kaptırdığı ribaundlardı ve bunun sonucunda son dakika da gelen golle rakibine yenildi.

Fatih Terim, Karagümrük maçına kadar çok iyi oynayan takımın iki maçlık duraksamasına çözüm bulabilirse, ligin en oturmuş kadrosu ile rakiplerinin önüne geçecektir. Fernando Muslera'nın Ocak ayında dönüşü ile psikolojik üstünlüğü eline geçirecek Galatasaray, şampiyonluğun en önemli favorisi haline gelecektir.

title