Haberler

Galatasaray, Tiki-Taka ile Trabzonspor’u devirdi

Onur Kızılkaya

Onur Kızılkaya

Operasyon & Optimizasyon Koordinatörü / Melon Reklam
26.12.2020 09:36

Geçen hafta kendi sahasında Göztepe'yi üstün bir oyunla deviren Galatasaray, dev derbide Trabzonspor'u da güzel oyunla yendi ve zirveyi ele geçirdi.

Maça geçen hafta olduğu gibi çok hızlı ve presli başlayan Galatasaray, istediği pozisyonları bulmasına rağmen skoru lehine çeviremedi. Abdullah Avcı'nın, Başakşehir döneminin ilk yıllarında oturttuğu 1. bölgeden 3. bölgeye hızlı geçiş oyununu,Trabzonspor'a geldiğinden beri denediğini görüyoruz. Bu maçta da 1. bölgede sağlam duran Trabzonspor, 3. bölgeye topu getirse de Djaniny'nin etkisiz performansı sonrasında golü bulamadı. İlk yarının sonlarına doğru tek paslarla ceza sahasına giren Galatasaray'da, Emre Kılınç'ın şutunda kaleci Uğurcan'dan dönen topu Arda Turan gole çevirdi ve ilk yarıyı takımının önde kapatmasını sağladı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Galatasaray oldu. Marcelo Saracchi'nin sol kanattan getirdiği top, Uğurcan'dan sekip Edgar Lé'nin eline çarptı fakat hakem Halil Umut Meler, VAR'ın uyarısına rağmen bu pozisyonu atladı. Bu sezon Sivasspor maçından sonra başlayan pres ve tek pas oyununu Trabzon maçında da sürdüren Galatasaray, yaptığı pres sonucu topu kaptı ve Oğulcan'ın ayağından bulduğu golle skoru 2-0'a getirdi. 2-0'dan sonra 2. bölgede sert presine devam etti ve topu kaptıktan sonra tek paslarla oyunu açmayı başardı. Galatasaray, bu sezon son yıllardaki en kompakt oyununu oturttu ve 9 haftada aldığı 7 galibiyetle zirveye yerleşti.

5 Ocak 2021'deki 2.transfer dönemi ile takıma katılması beklenen Onyekuru, Aytaç Kara, orta saha ve forvet transferleri ile kaliteli rotasyon kadrosunu daha da geliştirecek Galatasaray, Ocak ayında oynayacağı önemli maçlar öncesi kadro avantajını lehine çevirmek isteyecektir.

Galatasaray'ın şampiyonluk yarışındaki güçlü rakibi Beşiktaş ile deplasmanda oynayacağı maç, iki takım adına belki de sezonun en önemli maçı olacak. Bu maçı kazanan takımın psikolojik avantajı eline geçireceği ve şampiyonluk yolunda güçlü bir şekilde ilerleyeceğini görebiliriz.

title