Haberler

18. Uluslararası Bodrum Bale Festivali sona eriyor

Olcay Kutluca

Olcay Kutluca

15.08.2021 02:26

Bale sevenlerin heyecan ile beklediği 18. Uluslararası Bodrum Bale Festivali küresel salgın sebebiyle iki yıl aradan sonra sanatseverlerin karşısına çıktı. Festivalin tüm temsilcileri Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi'nde performanslarını sergilemeye devam ediyor.

Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin açılışı, 4 Ağustos Çarşamba akşamı, Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün eserlerinden biri olan Harem ile gerçekleşti.

7-8 Ağustos'ta Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından geçen yıl dünya prömiyeri gerçekleştirilen Gangster müzikali, Amerika'nın 'Büyük Buhran Günleri'ni sahneye taşıdı.

FESTİVAL 17 AĞUSTOS'TA BİTİYOR

11 Ağustos Çarşamba akşamı, Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından bu yıl dünya prömiyeri gerçekleştirilen Pandemic balesi küresel salgını sanatın gözüyle sahneden seyircinin kalbine taşındı.

14 Ağustos Cumartesi akşamı, Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun hayatının anlatıldığı Frida balesi performansı sergilendi. Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından sahnelenen eserde Frida'nın küçük yaşta geçirdiği ağır sağlık sorunlarına rağmen resim yaparak hayata tutunma çabası harika bir performans ile anlatıldı.

Festivalin kapanışı 17 Ağustos Salı akşamı İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından sahnelenecek Carmen balesi ile gerçekleşecek.

Bale sevenlerin performanslara doyduğu harika bir etkinlik gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesi ve performanslarından dolayı tüm sanatçılara emeklerinden ve sanata olan katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

title