Haberler

Tarkan'a mega linç

Olcay Kutluca

Olcay Kutluca

19.02.2022 09:28

Tarkan yeni single ile sosyal medya aleminde ses getirdi. Ses getirdi evet şimdi bir eleştiri yapmak istiyorum. Sen Tarkan'sın, sen mega star ünvanına sahipsin. Artık sıkılmadın mı kuzu kuzulardan, dudu dudulardan , geccek gecceklerden? Şarkıyı açıkçası beğenmediğim gibi Tarkan kalitesine de yakıştıramadım. Birçok ünlü tebrik mesajları yayınlandı. Bir o kadar da eleştiri var. Peki beğenenler Tarkan olduğu için mi yoksa gerçekten şarkıyı sevdikleri için mi ? E tabi bir de şarkının siyasi tarafı olduğu düşünülüyor. Beğeniler de bunun etkisi var mı? Beğenenlerin laflarına maruz kalıyor bazı beğenmeyenler, buna ben de dahil.

Bazı şeyleri çok abartıyorsunuz arkadaşlar... Tarkan'ın şarkısı gibi, onun için yapılan yorumlar gibi.

Bir kıyafeti beğenmediğinizi söylemekle bir şarkıyı beğenmediğinizi söylemek arasında hiçbir fark yok. Birinde modacı, diğerinde müzisyen olmanıza gerek yok "beğenmedim" diyebilmeniz için.

"Şarkıyı beğenmedim" diyorum, "müzisyen misin" diyor. "Hayır beğenmedim" diyorum "eleştirmen misin?" diyor. "Beğenmedim" diyorum, "sözlere bak" diyorlar.

Yahu kendine ait bir bakış açısı, estetik algısı olan canlılarız. "Beğenmedim"e cevap olarak "tamam" deseniz yeterli.

Şarkı belli ki göndermeli bir şarkı. Bunca eleştiri boşa değil. Sen bu halkın starısın, neden böyle bir cepheyi karşına alıyorsun? Ve bir açıklama bekliyor bu halk. Herkes merak ediyor. Bu şarkı kime yazıldı Tarkan'ın ağzından duymak isteniyor. Eğer ki gönderme yaptı ise eleştirileri de göze almış olacağını düşünüyorum. Tebrik mi edeyim cesareti için, eleştireyim mi bu davranış için bilemiyorum.

Takdir mega sizlerin...

title