Haberler

Yazar Yağmur: "Mevlana'yı Anmak Yerine Anlamak Lazım"

VAN (İHA) – Yazar Sinan Yağmur, Hazreti Mevlana’yı anmak yerine onu anlamak gerektiğinin altını çizerek, “Anlamak; onu yaşamaktır, onunla benzeşmektir, aynileşmektir” dedi.

VAN (İHA) – Yazar Sinan Yağmur, Hazreti Mevlana'yı anmak yerine onu anlamak gerektiğinin altını çizerek, "Anlamak; onu yaşamaktır, onunla benzeşmektir, aynileşmektir" dedi.

Van'ın İpekyolu Belediyesi tarafından Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Mevlana ve Mesnevi'yi anlamak" konulu söyleşi düzenlendi. Kültürel ve sosyal faaliyetlerini geniş kitlelere ulaştırmayı hedefleyen İpekyolu Belediyesi, Mevlana Haftası nedeniyle Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlediği programa, tasavvuf ve özellikle Hazreti Mevlana konusundaki araştırma ve yazılarıyla tanınan Yazar Sinan Yağmur katıldı. Van'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Yağmur, İpekyolu Belediyesi yetkililerine de teşekkür etti. Söyleşisinde Hazreti Mevlana'yı anmak yerine onu anlamak gerektiğinin altını çizen Yağmur, "Beni çokça andınız, ama beni anlamadınız. Eğer beni anlasaydınız; liseli iki delikanlı kantinde 'sıramı kaptın' diye birbirini bıçaklayıp öldürmezdi. Eğer beni anlamış olsaydınız; cezaevleri bu kadar tıka basa dolu olmazdı. Eğer beni anlasaydınız; bir baba veya bir anne kendini ailesinin dışında var ettiği şeylerle vaktini harcarken, 4 metre ilerde bir odada ruhu yangınlarda gözleri çizik çizik olan evladına bu kadar yabancı ve uzak olmazdı. Eğer beni anlamış olsaydınız; birbirinizle kullandığınız cep telefonunun modeli, giydiğiniz ayakkabının veya elbisenin markasıyla değil; birbirinize ve diğer insanların yardımına, bir yetimin feryadına, sokakta yaralanmış bir hayvanın çığlığına koşan ve bu uğurda birbirinizle yarışır olurdunuz. Eğer beni anlamış olsaydınız; Yemen'de çocuklar açlıktan ölürken siz beş yıldızlı otellerde birbirinize iftar şovu yapmazdınız. Beni anlamış olsaydınız, insanların derdine daha dert onların avucuna düşmeden yetişecektiniz. Şimdi tüm bu sorulara nasıl bir cevap vereceğiz? Anlamak; onu yaşamaktır, onunla benzeşmektir, aynileşmektir" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mevlana Celaleddin Rumi Sinan Yağmur İpekyolu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title