Haberler

Yavru Sokak Köpeklerine "Devlet" Koruması

- Hükümet konağı önündeki köpeklerin genel görüntüleri.- Sokak köpeklerinin hükümet konağı personelleri tarafından beslenmesi görüntüleri.- Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan'ın röportaj görüntüleri. Yavru sokak köpeklerine "devlet" koruması- Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan'ın talimatıyla üç yavru sokak köpeğine, hükümet konağının bahçesinde bakılıyor- Özkan: "Sevgi dolu bir nesil istiyorsak, hayvanları sevmemiz ve korumamız gerektiğini düşünüyorum" Muğla'nın Yatağan ilçesinde kaymakam Gökay Özkan'ın talimatıyla üç yavru sokak köpeğine hükümet konağının bahçesinde bakılmaya başlandı.Kaymakam Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah bahçenin temizliğini kontrol ettiği sırada köpekleri gördüğünü, yavrulardan birinin boynuna takılan tasmayı da kendisinin çıkardığını söyledi.Köpeklere, kendilerini koruyabilecekleri zamana kadar hükümet konağı bahçesinde bakılması yönünde personele talimat verdiğini kaydeden Özkan, şöyle konuştu: "Görev yaptığım ve yaşadığım her yerde sahipsiz hayvanlara sahip çıkmaya çalıştım. Bunun sebebi ise onlar da bizimle yaşıyorlar. Bakıma ihtiyaçları olduğu sürece de bakılmalıdırlar. Çünkü bakılmadıkları zaman çok farklı problemler gündeme gelebilir. Bunu için de yaşadığımız doğaya karşı bir sorumluluk olarak görüyorum."- "Asil" ve "Bambi"Özkan, çocukluğundan beri hayvanları çok sevdiğini de dile getirdi. Soğuk ve sıcak havada, yiyecek bulma ve barınma sorunu yaşayan sokak köpeklerine sahip çıkmanın bir insanlık görevi olduğunu vurgulayan Özkan, askerlik döneminde "Asil", Sinop'taki kaymakamlık görevi sırasında da "Bambi" ismini koyduğu sokak köpeklerine baktığını anlattı.Muhtaç hayvanlara sahip çıkmanın kişinin sevme yeteneğini geliştirdiğini vurgulayan Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocukların sevme yeteneğini de ağırlıklı olarak hayvan figürleriyle sağlıyoruz. Birçok çizgi filmde ve çocuklarla ilgili görsel ögelerde hayvanların kullanıldığını görüyoruz. Bu, çocukların sevme yeteneğini artırıyor. Daha sevgi dolu bir toplum, sevgi dolu bir insan, sevgi dolu bir nesil istiyorsak, hayvanları sevmemiz ve korumamız gerektiğini düşünüyorum."Köpeklerle ilgilenen hükümet konağı personeli de hayvanların en çok bisküvi yemeyi sevdiğini söyledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Gökay Özkan Yatağan Bambi Muğla Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title