Haberler

Yatırımcı Seferberliğinin Yol Haritası

Güncelleme:

TSPAKB tarafından 10 Mart 2012 tarihinde düzenlenen Yatırımcı Eğitimi Arama Konferansı sonuçlandı.

Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) tarafından 10 Mart 2012 tarihinde düzenlenen Yatırımcı Eğitimi Arama Konferansı sonuçlandı.

SPK Başkanı Vedat Akgiray, İMKB Başkanı İbrahim Turhan, TCMB Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Yörükoğlu ve TSPAKB Başkanı Attila Köksal'ın yanı sıra özel sektör ve kamu kurumlarının üst düzey temsilcileri, akademisyenler ve ekonomi basınından isimlerin katıldığı konferansta Yatırımcı Seferberliği konusu detaylı olarak ele alındı.

TSPAKB Başkanı Attila Köksal, konferans sonrası yaptığı değerlendirmede; başta SPK ve İMKB olmak üzere, sektör temsilcilerinin, akademisyenler ve basın mensuplarının değerli katılımlarıyla çalışmaların son derece verimli geçtiğini, sonuçların ise yol gösterici olduğunu belirtti. Köksal, "Düzenlediğimiz konferansta, öncelikle yatırımcı eğitimi konusunda bugüne dek yapılan çalışmaları paylaştık. Ardından, söz konusu projenin genel hatları, kapsamı, hedef kitlesi, ana sloganları, bütçesi gibi belli başlı konuları projenin paydaşlarıyla tartıştık. Bu konferans ile tüm katılımcıların üzerinde mutabık kalacağı bir yol haritasının çizilmesine katkı sağladığımızı düşünüyorum." dedi.

Yatırımcı Seferberliğini tüm maddi ve manevi kaynaklarımızla destekliyoruz

Köksal, konferans sonuçlarının daha sonra ayrıntılarıyla değerlendirilerek paylaşılacağını belirterek, "Şu aşamada, Yatırımcı Seferberliği girişiminin başarılı olabilmesi için üzerinde uzlaşılan en temel ilke "tarafsızlık" olarak belirlendi. Uzun vadeli bu projenin sürdürülebilirliği için bütün taraflar, şimdiye kadar olduğu gibi, uyum içinde çalışmaya devam edecek. Biz Birlik olarak, Sermaye Piyasası Kurulu öncülüğünde başlatılan "Yatırımcı Seferberliği" girişimini tüm maddi ve manevi kaynaklarımızla destekleme kararı almış bulunuyoruz." dedi.

Yatırımcıları korumadığımız ortamda aracı kuruluşların da yaşama şansı yok

Çeyrek asırlık İstanbul Borsasının ilk 20 yılının çok yüksek enflasyonla, belirsizliklerle, krizlerle geçtiğini belirten Köksal, "Aracı kurumlar olarak çok mücadeleler verdik, zor şartlarda çalıştık. Ayrıca bizim de hatalarımız oldu. Maalesef o dönemde yatırımcının bilinçlendirilmesine yeterince önem veremedik." dedi. Köksal sözlerine şöyle devam etti: "Ancak bugün çok daha farklı bir durumdayız. Enflasyon düştü, faizler düştü, uzun bir süredir ekonomik ve politik istikrar var. Bir de önümüzde, geçmişin kötü hatıralarından uzak ve kendilerine sunulan fırsatları değerlendirmeye açık yeni bir nesil var. Dolayısıyla Yatırımcı Seferberliğine başlamak için en uygun koşullar oluşmuş durumda."

"Yatırımcıları korumadığımız, onlara doğru ürünleri sunmadığımız bir ortamda bizlerin de yaşama şansı yok" diyen TSPAKB Başkanı Attila Köksal, Yatırımcı Seferberliğinin başarıya ulaşmasının sadece yatırımcı eğitimi ile mümkün olmadığını, aracı kurum, portföy yönetim şirketleri, bireysel emeklilik şirketleri ve bankalarda çalışanların eğitim düzeyinin de artırılması gerektiğini belirtti. Köksal, bu büyük projenin başarıyla uygulanması durumunda bireysel ve kurumsal yatırımcı sayılarının önemli ölçüde artacağının ve sektörün orta vadede çok daha gelişeceğinin altını çizdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sermaye Piyasası Kurulu İbrahim Turhan Vedat Akgiray Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title