Haberler

Özelleştirme Karşıtı İşçiler Yatağan'da Yürüdü

Güncelleme:

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde özelleştirme karşıtı enerji ve maden işçileri yürüyüş düzenledi.

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde özelleştirme karşıtı enerji ve maden işçileri yürüyüş düzenledi. Yatağan Termik Santrali önünden başlayan ve beş kilometre sonra ilçe merkezinde son bulan yürüyüş sonrası yapılan basın açıklamasında başta Soma ve Ermenek'teki işçi ölümleri hatırlatıldı, özelleştirmelerin durdurulması çağrısı yapıldı.

Özelleştirme karşıtı eylemler yapan Yeniköy ve Yatağan Termik santrallerinde çalışan enerji işçileri ile kömür ocaklarından gelen madenciler, dün (pazartesi) saat 17.00 sıralarında seslerini duyurmak için yürüyüş düzenledi. Yaklaşık iki bin kişinin katıldığı yürüyüşte işçiler 'KİT'ler halkın satılamaz', 'Ölmek var, Dönmek yok', 'direne direne kazanacağız' dövizleri taşıdı; Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek, Sat bakalım sat bakalım, sıkıyorsa sat bakalım sloganları attı.

AK PARTİ BAŞKANLIĞI KARŞISINDA OTURMA EYLEMİ

Yatağan Termik Santrali önünden harekete geçen grup sırayla Mehmet Özcan Caddesi'nden Atatürk Caddesi'ne buradan da Cumhuriyet Caddesi'ne geldi. AK Parti İlçe Başkanlığı'nın bulunduğu Cumhuriyet Caddesi üzerinde 10 dakika oturma eylemi yapan grup ardından ilçe merkezindeki madenci heykeline ulaştı. Yürüyüşe çok sayıda siyasi ve STK temsilcisi de destek verdi. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli güvenlik güçlerinin TOMA'larla grubu izledi.

İŞÇİ ÖLÜMLERİ VE KESİLEN AĞAÇLAR HATIRLATILDI

Grup adına sırayla basın açıklamasını okuyan Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ve Maden-iş sendikası Şube Başkanı Süleyman Girgin, Bugün onurlu direnişimizin 428'inci günü. Yılmadan, yorulmadan, hiç bıkmadan, usanmadan 428 gündür çadırda nöbetteyiz. Bizler başından bu yana özelleştirme vatana ihanettir diyoruz. Son günlerde yaşanan iş kazalarına bir bakın. Soma'da, Karaman Ermenek'te, İstanbul'da asansör kazasında ölen işçilere bir bakın. İki gün yas, sonra hiçbir şey olmamış gibi saltanatlarına devam ediyorlar. Olan gariban insanlara oluyor. Bu ülkenin Başbakanı çıkıp 'devletin son olaylarda' hiç kabahati yok diyor. Bunu diyebiliyor arkadaşlar. İş kazalarında ölen her bir kişinin ölümünde devletin suçu vardır, kusuru vardır. Devlet halkının güvenliğinden sorumludur. Yarattığınız sermaye sınıfına suçu atıp kaçamazsınız. Sorumlusunuz. Ölen her kişiden sorumlusunuz. Hırsızların kollanıp mükafatlandırıldığı; ölenin, yaralananın cezalandırıldığı bir ülke daha yok. Bu ülkede yargı kararını önceden öğrenip bir gecede 6 bin zeytin ağacının düşmanmış gibi, savaşır gibi yerle bir edildiğini de gördük. Nedir bu açlık. Nedir bu hırs. Kolay yutamayacaksınız bizi. Bir taraf kan ağlıyor, işsizlik insanları insanlara kırdırıyor. Bir taraf saltanat şatafat, koruma orduları, danışmanlar ordusu, araçlar, uçaklar. Ülkemizin bütün demokrasi güçlerini, emekçilerini, emek dostlarını, aydınlarını, gençlerini, kadınlarını, işçilerini ve işsizlerini 'özelleştirmeye hayır' demeye çağırıyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yatağan Termik Santrali Ak Parti Muğla Soma Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ömer 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 6-7 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Selahaddin Eyyubi 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 6 Mayıs Pazartesi 2024? Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title